societat

El pla especial de protecció de Ruberts i Biniali presenta deficiències

El Consell de Mallorca demana a l'Ajuntament de Sencelles que aclari alguns punts abans d'aprovar-ho de manera inicial

Imatge d'arxiu de Ruberts


El pla especial de protecció de Ruberts i Biniali ha de millorar algunes deficiències. El Consell de Mallorca demana a l’Ajuntament de Sencelles que en repari algunes deficiències, abans d’aprovar de manera inicial el pla especial de protecció de Ruberts i Biniali. Dos nuclis tradicionals amb característiques específiques que varen ser declarats Bé d’Interès Cultural per la institució l’any 2010.

Precisament, la declaració de BIC implica que s’hagi de desenvolupar un pla especial per a cadascun d’aquests nuclis. Un document que ha de recollir els trets característics d’aquests dos indrets i que s’haurà de consultar quan s’hi vulgui fer alguna actuació. Tot per protegir la seva fisonomia. Però la institució demana a l’Ajuntament que arrangi algunes parts. La directora insular de Patrimoni, Kika Coll, ha explicat a IB3 Ràdio, que el Consell vol que l’Ajuntament defineixi millor la possibilitat d’instal·lar piscines a habitatges particulars. I també demana més informació sobre l’aparcament previst a Ruberts, perquè creu que és massa gran.

El batle de Sencelles, Joan Carles Verd, ha destacat la importància de protegir aquests nuclis tradicionals mallorquins. Ha assegurat que tenen unes característiques que els distingeixen d’altres indrets de l’illa.

Quan l’Ajuntament hagi fet aquestes modificacions, tornarà a remetre el document al Departament de Patrimoni del Consell perquè continuï la seva tramitació


Sent aquí la notícia sencera

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La COVID-19 ha retardat l’inici del control de les aigües de bany

Salut assegura que no hi ha perill de contagi de coronavirus quan es produeix un vessament d'aigües residuals, ja que...

El Govern no descarta demanar autorització judicial per intervenir en espais privats

Aquest cap de setmana s'han aixecat 24 actes per aglomeracions que posaven en risc la salut pública

Cala Galdana, de nou col·lapsada de cotxes tot i el descens de turistes per la COVID

Part dels vehicles són de banyistes que van a Macarella un cop en vigor la prohibició de fer-ho en cotxe