societat

El pla especial de protecció de Ruberts i Biniali presenta deficiències

El Consell de Mallorca demana a l'Ajuntament de Sencelles que aclari alguns punts abans d'aprovar-ho de manera inicial

Imatge d'arxiu de Ruberts


El pla especial de protecció de Ruberts i Biniali ha de millorar algunes deficiències. El Consell de Mallorca demana a l’Ajuntament de Sencelles que en repari algunes deficiències, abans d’aprovar de manera inicial el pla especial de protecció de Ruberts i Biniali. Dos nuclis tradicionals amb característiques específiques que varen ser declarats Bé d’Interès Cultural per la institució l’any 2010.

Precisament, la declaració de BIC implica que s’hagi de desenvolupar un pla especial per a cadascun d’aquests nuclis. Un document que ha de recollir els trets característics d’aquests dos indrets i que s’haurà de consultar quan s’hi vulgui fer alguna actuació. Tot per protegir la seva fisonomia. Però la institució demana a l’Ajuntament que arrangi algunes parts. La directora insular de Patrimoni, Kika Coll, ha explicat a IB3 Ràdio, que el Consell vol que l’Ajuntament defineixi millor la possibilitat d’instal·lar piscines a habitatges particulars. I també demana més informació sobre l’aparcament previst a Ruberts, perquè creu que és massa gran.

El batle de Sencelles, Joan Carles Verd, ha destacat la importància de protegir aquests nuclis tradicionals mallorquins. Ha assegurat que tenen unes característiques que els distingeixen d’altres indrets de l’illa.

Quan l’Ajuntament hagi fet aquestes modificacions, tornarà a remetre el document al Departament de Patrimoni del Consell perquè continuï la seva tramitació


Sent aquí la notícia sencera

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Darrer balanç de Covid-19: 268 casos (25.586 en total), 184 curats i cap nou mort

Respecte als casos a les residències de majors de les Illes, hi ha 33 usuaris amb contagi actiu, dels quals ...

Fina Santiago demana al ministre Escrivá que es tingui en compte la situació actual a l’hora d’atorgar l’IMV

La consellera recull la dada aportada per diversos mitjans de comunicació, segons la qual només 160 famílies haurien accedit a...

Els Llumets de Maó es connecten amb els més petits des de casa

Els follets màgics substitueixen la davallada del campanar de Santa Maria per una encesa virtual

El Consell de Menorca assumeix que no hi haurà festes de poble i elimina el Jaleo Bus

Aquest pressupost i el del Bus Nit aniran destinats a millorar el servei de transport regular de passatgers