societat

El Pla Hidrològic de les Balears estratègic incorpora noves inspeccions tècniques de pous

S'han registrat manco pèrdues a les xarxes d'abastiment de Menorca i Eivissa

El+Pla+Hidrol%C3%B2gic+de+les+Balears+estrat%C3%A8gic+incorpora+noves+inspeccions+t%C3%A8cniques+de+pous

La revisió anticipada del Pla Hidrològic de les Balears corresponent al segon cicle, 2015-2021 i de l’estudi ambiental estratègic incorpora noves inspeccions tècniques de pous per a grans consumidors. Recursos Hídrics controlarà els seus comptadors i la seva instal·lació ja que a vegades poden afectar als aqüífers. S’ha revisat la normativa amb referència als aiguamolls i respecte al primer esborrany despréss de 6 mesos del primer periode d’exposició pública, s’han reduït els percentatges de pèrdues permesos en les xarxes d’abastiment i les reserves fluvials a Menorca i Eivissa. També es revisa l’estat de les masses d’aigua subterrània i adequa la seva classificació al que preveu la Directiva marc de l’aigua. De 90 unitats, el 73% estan en mal estat quantitatiu o presenten elevats valors químics.

S’inclou també la suspensió de l’atorgament de nous aprofitaments hídrics per a totes les masses d’aigua subterrània de les Illes Balears amb sobreexplotació, amb excepció d’usos agrícoles professionals fins a 10.000 m³ anuals. Es prohibeixen les concessions d’explotació d’aigües subterrànies per a instal·lacions esportives amb superfície de reg de tres hectàrees o més. Aquestes infraestructures només podran satisfer la demanda d’aigua amb aigües residuals regenerades o dessalinitzades, prioritzant l’ús de depurades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Formentera podria ser la primera illa en vacunar els joves de 16 a 30 anys

La consellera, Patrícia Gómez, ha suggerit que a la pitiüsa menor es podria realitzar en les pròximes setmanes una campanya...

Metalls pesants tòxics al cos de les tortugues marines

La principal causa de mort són les xarxes 'fantasma'

26 anys fent els hospitals un poc més amables

Sonrisa Médica protagonitza la campanya d'IB3 "Tots donam una mà" aquest mes de juny

Tres camions serviran com a punts de vacunació massiva

Es posaran en marxa el 23 de juny a Santa Ponça, Maó i Sant Antoni de Portmany