X

El pla pilot arranca avui amb l’horitzó de convèncer tothom que Balears és una destinació segura

Mallorca acull els primers turistes, enmig d'exhaustius controls de seguretat i higiene

15/06/2020

El pla pilot arranca avui amb l’horitzó de convèncer tothom que Balears és una destinació segura

Foto: EFE

El pla pilot arranca aquets dilluns com la gran esperança del turisme i de l’economia de les Illes per redreçar un estiu que es preveu ben fosc. Obriran els primers hotels que acolliran turistes arribats des d’Alemanya. Amb les mesures de seguretat extremades, tant representants del sector turístic com polític esperen que vagi bé i sigui el reclam necessari per atreure més turistes i donar el tret de sortida a la temporada turística.

Aquest dilluns és el dia D. El dia del qual s’ha parlat durant setmanes a molts de sectors i àmbits. També aquí a IB3, a un programa especial emès dissabte vespre en què s’analitzà un moment clau per a l’economia de les Illes. Comença el pla pilot, que ha de dur fins a finals de mes gairebé 11.000 turistes alemanys, principalment a Mallorca, però també alguns a Eivissa i a Menorca. Un pla impulsat per Carme Riu, per tornar a posar en marxa un sector que va quedar greument ferit fa 3 mesos.

És un pla amb múltiples mesures de seguretat i d’higiene. Als aeroports, amb controls de temperatura i qüestionaris. Després, amb seguiments als turistes arribats. Ja als hotels, amb 17 protocols que s’han de seguir fil per randa. A Mallorca, els turistes es repartiran entre Platja de Palma, Alcúdia i Cala Serena, a Felanitx. Els hotelers es troben davant una prova de foc.

A Eivissa i Menorca, també hi arribarà un grup reduït de turistes pilot, però serà més tard.

En cas que qualque turista o treballador dels hotels es contagii de coronavirus, el Govern assegura que ja té a punt el lloc on hauran de passar la quarantena.

Els impulsors del pla asseguren que es tendran controlats els turistes que arribin, sí, però no es faran proves PCR. L’objectiu és donar alhora una imatge de seguretat i de normalitat relativa, amb un darrer propòsit: que funcioni el boca-orella.

15/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT