societat

El Consell Social de la Llengua Catalana celebra el ple anual

Aprovats els documents sobre Actituds Lingüístiques i el Sector audiovisual


Reforçar la presència de la llengua catalana en àmbits com el lleure, l’esport, l’educació o en els mitjans de comunicació és el principal objectiu de les dues ponències aprovades avui pel Ple del Consell Social de la Llengua Catalana.

La ponència sobre Actituds Lingüístiques defensa que existeixen molt de prejudicis lingüístics arrelats a la societat i que és necessari oblidar-los per normalitzar l’ús del català en els diferents àmbits i, sobretot, entre el jovent i assegurar així la transmissió generacional de la llengua.
Des de la ponència del Sector Audiovisual han explicat que aquest és un dels sectors que reflecteix més la desigualtat entre el català i el castellà i han reclamat el Consell Audiovisual de les Illes Balears, que arriba, diuen, 10 anys tard.

Una altra de les recomanacions que fa la ponència és augmentar el pressupost per poder realitzar més productes audiovisuals en català, així com reforçar la coproducció o l’intercanvi de material amb altres comunitats de parla catalana.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les completes de Sant Antoni a Artà, sense públic

Només setze persones han assistit a l'interior de l'església

Les completes a Sa Pobla, a porta tancada

Les restriccions han obligat a suspendre les festes

Menorca assoleix el rècord de contagis: 50 nous positius en 24 hores

Des d'aquest dissabte, les trobades a l'interior i l'exterior són d'un màxim de 6 persones i de 2 nuclis familiars