societat

El poblat de Gesa podrà ser reconvertit en un complex residencial de luxe

La Comissió Insular de Territori ha autoritzat el projecte

El+poblat+de+Gesa+podr%C3%A0+ser+reconvertit+en+un+complex+residencial+de+luxe

L’antic poblat de Gesa, a Alcúdia, es podrà reconvertir en una urbanització de luxe. La Comissió insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme del Consell de Mallorca ha donat el vist-i-plau al projecte. El complex, que data dels anys 60 i fou dissenyat per l’arquitecte Josep Ferragut, està protegit al catàleg municipal pel seu valor com a exemple d’arquitectura industrial i, per això, s’hauran de respectar les seves edificacions originals.
L’any 2017, Endesa va vendre el poblat a una promotora per 31’1 milions d’euros. Consta de 15 habitatges unifamiliars, 14 adossats, una capella i un edifici multiusos.
Tant l’Ajuntament d’Alcúdia com els veïnats de la zona són favorables al projecte perquè creuen que acabarà amb anys de degradació del poblat. Segons el regidor d’Urbanisme d’Alcúdia, Joaquin Cantalapiedra, la promotora hi ha descartat, finalment, la construcció de 16 piscines privades, i només en farà una de comunitària. La llicència d’obres no s’atorgarà fins d’aquí a un mesos perquè Patrimoni ha d’emetre un informe sobre el nivell de protecció del complex.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

SATSE assegura que no tolerarà que es cancel·lin les vacances de les infermeres per tercera vegada

Els treballadors reclamen una millor gestió dels recursos humans, perquè l'increment de casos no recaigui damunt el descans els professionals...

Dos desnonaments cada dia a Palma, la major part per impagament de lloguer

Molts dels afectats són famílies en ERTO, que fins a la pandèmia sempre havien tengut feina. L'activitat de l'Oficina Antidesnonaments...

El camp de Menorca i el sector hoteler es donen la mà per tal d’incentivar el producte local entre els turistes

Sa Cooperativa del Camp i el grup Galdana posen en marxa el projecte 365 graus i pretenen que s'estengui a...

La DGT estrena drons a les Balears per detectar infraccions al volant durant l’estiu

L'ús del mòbil i no fermar-se el cinturó de seguretat és allò que provoca més sancions. Treure el braç per...