societat

El poblat de Gesa podrà ser reconvertit en un complex residencial de luxe

La Comissió Insular de Territori ha autoritzat el projecte

El+poblat+de+Gesa+podr%C3%A0+ser+reconvertit+en+un+complex+residencial+de+luxe

L’antic poblat de Gesa, a Alcúdia, es podrà reconvertir en una urbanització de luxe. La Comissió insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme del Consell de Mallorca ha donat el vist-i-plau al projecte. El complex, que data dels anys 60 i fou dissenyat per l’arquitecte Josep Ferragut, està protegit al catàleg municipal pel seu valor com a exemple d’arquitectura industrial i, per això, s’hauran de respectar les seves edificacions originals.
L’any 2017, Endesa va vendre el poblat a una promotora per 31’1 milions d’euros. Consta de 15 habitatges unifamiliars, 14 adossats, una capella i un edifici multiusos.
Tant l’Ajuntament d’Alcúdia com els veïnats de la zona són favorables al projecte perquè creuen que acabarà amb anys de degradació del poblat. Segons el regidor d’Urbanisme d’Alcúdia, Joaquin Cantalapiedra, la promotora hi ha descartat, finalment, la construcció de 16 piscines privades, i només en farà una de comunitària. La llicència d’obres no s’atorgarà fins d’aquí a un mesos perquè Patrimoni ha d’emetre un informe sobre el nivell de protecció del complex.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Quatre de cada deu adolescents estan preocupats per la covid, segons UNICEF

La crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia se situa com la segona major preocupació per als enquestats

El PIAT de Mallorca ja preveu la prohibició de lloguer turístic a plurifamiliars a Palma

Després de la sentència del TSJIB, que en tomba la prohibició que va fer Cort, el batle recorda que tanmateix...