societat

El poble de Sant Joan ret homenatge a don Pep, qui en va ser mestre de l’escola durant més de tres dècades

Mestres, alumnes i pares organitzen una col·lecta per renovar l'hort escolar que creà Josep Roig Bauçà, qui morí l'abril passat víctima de la Covid-19

El+poble+de+Sant+Joan+ret+homenatge+a+don+Pep%2C+qui+en+va+ser+mestre+de+l%27escola+durant+m%C3%A9s+de+tres+d%C3%A8cades

Josep Roig Bauçà és el nom d’una de les moltes víctimes que la Covid-19 ha causat a les Balears. Don Pep -així el coneixien- va morir dia 30 d’abril passat. Tenia seixanta-tres anys i, durant més de tres dècades, havia estat el director de l’escola del poble de Sant Joan. Generacions de santjoaners el recorden ara i reivindiquen el llegat d’un home que va ser pioner de la renovació pedagògica.

A la dècada dels anys 80, don Pep va posar en marxa l’hort escolar de CEIP Son Juny. De llavors ençà, generacions d’al·lots santjoaners hi han après coneixements de l’entorn més immediat. Segons Xavier Moratinos, mestre de l’escola de Sant Joan, “a en Pep li agradava transmetre aquells coneixements locals, de l’entorn més proper”. “Sant Joan és com una atalaia que guaita cap a la serra de Tramuntana. La darrera tasca que va fer, abans que s’emmalaltís, va ser un silueta amb totes les muntanyes que veim des de Sant Joan, perquè els alumnes n’aprenguessin els noms”, explica Xavier, qui va compartir anys de feina amb Pep Roig.

Ara, mestres, alumnes i pares han preparat una col·lecta per donar una vida nova a l’hort de l’escola. Hi volen fer una sèrie de millores perquè sigui un espai d’aprenentatge renovat. Quan estigui llest, es dira Espai Josep Roig.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El govern garanteix els serveis públics davant la vaga general convocada dilluns a Menorca

La vaga, estalonada per la CGT, només s'ha convocat a Menorca

El més gran bloc d’habitatges que el Govern pretén fer seu a Menorca no es podrà expropiar

El major gran tenidor de l'illa susceptible de ser expropiat pot al·legar que els té emparaulats per vendre

Els transportistes menorquins demanen més ajuts al Govern

Adverteixen que el sector està a punt de fer fallida i no veuen perspectives de recuperació

Demarcació de Costes Deixa 20 cases i tres negocis de Capellans dins la partió pública

L'Ajuntament de Muro s'oposa a la proposta i ha contractat un gabinet de missers per fer front a la petició...