cultura

El poder evocador de la música

La música, l'art de provocar felicitat en poc segons

El+poder+evocador+de+la+m%C3%BAsica

Europapress


Ens pot fer embogir o abraçar el desconegut que tenim al costat. Ens pot fer plorar i treure forces d’on sembla que no n’hi ha. I és que la música es l’art amb més capacitat d’emocionar-nos en menys temps. Només prop d’un 10% de la població mudial és insensible a la música. Per a la resta, però, és part del nostre ADN. I és que el nostre cervell s’estructura en tres parts responent a l’estímul de la música: el neocortex, el sistema límbic i reptilià.

La música, però, pot ser també terapèutica. De fet, aquesta és la vessant que més explota Pau Català, musicoterapeuta que des de fa anys treballa amb els menuts i acompanyants ingressats a Son Espases.

Amb tots els estudis realitzats fins ara encara hi ha factors que fugen de la lògica per explicar la capacitat evocadora de la música. Pot ser per això, ja els grecs li donaren el nom de l’art de les muses.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Manel arriba al Teatre Principal amb les entrades exhaurides

En aquest disc Manel s'endinsa una mica més en les textures de la música electrònica que ja iniciaren al seu tercer disc

Mar Agüera, Joan Mariando i Coll Bernat exposen conjuntament a Lloseta

Hi trobarem escultures d'acer i ceràmica, fotografies crues i directes i pintures que són una explosió de colors i formes.

Joana Gomila presenta ‘Paradís’ a Palma

A "Paradís" l'artista manacorina reflexiona sobre la seva relació amb Mallorca

Dos de cada tres projectes de l’Impost de Turisme Sostenible a Menorca encara ni s’han iniciat

Sols se n'ha executat del tot 1 dels 23 aprovats, però el Govern garanteix que els fons compromesos no es...