X

El polígon industrial de Binissalem duplicarà la seva superfície

El ple de l'Ajuntament vota no desclassificar els terrenys de la segona fase, aturada des de fa 20 anys

21/11/2023

El polígon industrial de Binissalem duplicarà la seva superfície

Cati Alzamora

El polígon industrial de Binissalem duplicarà la seva superfície actual, després que l’Ajuntament hagi decidit no aturar el projecte. Al ple d’aquest dilluns, l’oposició de Més per Binissalem va presentar una moció per desclassificar els terrenys, però no va obtenir el suport de la resta de partits. L’ampliació estava paralitzada des de feia 20 anys.

El pla parcial de la segona fase preveu la urbanització de 13 hectàrees de terrenys a l’entrada del poble, entre el camí de Pedaç i la carretera d’Inca. D’aquestes, una superfície d’una hectàrea passaria a mans de l’Ajuntament com a compensació. La setmana passada els promotors varen reiniciar la tramitació del projecte, que es pot allargar durant dos anys.

L’oposició de Més per Binissalem hi està en contra i al plenari d’aquest dilluns va demanar la desclassificació dels terrenys. Magdalena Pons, regidora de Més per Binissalem, ha explicat que la segona fase es va preveure en un moment en què es feien planejaments urbanístics “molt desenvolupistes”, però ara, al seu parer, és innecessària. I recorden que la primera fase del polígon ha demostrat que no s’hi han instal·lat empreses del poble.

Però la resta de partits amb representació al plenari aposten pel desenvolupament del polígon, i creuen que aturar-lo suposaria haver d’indemnitzar els propietaris. Pep Maria Pons, regidor d’Urbanisme, ha dit que cap dels juristes consultats els ha pogut certificar que la desclassificació no acabi en un judici i en indemnitzacions que perjudicarien el Consistori.

21/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris