societat

El port de Maó tanca els dies principals de les festes alternatives de Gràcia sense incidents destacables

L'escultura de la Sirena Mô ha estat la protagonista d'una jornada centrada en el seu trentè aniversari


El programa alternatiu de les Festes de Gràcia ha mantingut aquest dijous el que a poc a poc s’ha anat convertint en tradició: que el dijous nou de setembre sigui el dia del port. Enguany, a més, amb una protagonista ben clara: la Sirena , que aquest dijous ha complert 30 anys.

Després d’alguns dubtes a primera hora del capvespre per l’aiguat que ha caigut, finalment s’han pogut celebrar els actes programats per aquest aniversari, en un port de Maó excepcionalment peatonal. Unes activitats que ha començat a les 10 del matí amb les visites a l’Illa del Rei on hi ha exposada la sirena original que va crear l’escultor Leonadro Lucarini i que es va instal·lar (la seva còpia bessona, de bronze) al Moll de Llevant a instàncies del batle d’aquell moment Borja CarrerasMoysi.

Durant el capvespre l’activitat s’ha traslladat davant l’escultura on tres excomponents de la selecció espanyola de natació sincronitzada (medallistes olímpiques a Londres 2012) hi han realitzat una exhibició. Una d’elles ha estat l’Ona Carbonell, una persona molt relacionada amb Maó on hi estiueja des de petita.

Posteriorment s’ha celebrat la part més protocol·lària: el descobriment d’una placa commemorativa d’aquest trentè aniversari a càrrec del Batle, Hèctor Pons, l’exbatle Borja CarrerasMoysi, l’escultor, Leonardo Lucarini, i l’autora del poema que es pot llegir a la placa, Carme Cloquells.

Un aniversari que ha viscut el seu darrer moment quan el premi Nacional de Dansa 2020, Jesús Cardona, ha interpretat una peça, acompanyat d’un percussionista, en una tarima situada damunt de la mar, a la làmina d’aigua del port.

D’aquesta manera es tanca el darrer dia d’unes festes de Maó alternatives per mor de la Covid que, segons han destacat els responsables municipals, s’han viscut de manera prou tranquil·la per part de la ciutadania, sense incidents destacables.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els investigados esperen que la cura del càncer arribi al 70 per cent dels pacients el 2030

Avui es commemora el Dia Internacional de la Investigació Contra el Càncer

La Policia sol·licita reforços per desallotjar la discoteca Rockefeller’s de Cala Major

Hi havia 225 persones ballant on només hi podia haver-n'hi 101 i moltes més per infraccions greus de la normativa...

Vesins de Can Fornet demanen solucions a les pudors de la planta de triatge de Ca na Putxa

El Consell d'Eivissa ho atribueix a l'assecador de la planta i assegura que les emissions "no són tòxiques"