X

El PP acusa el PSOE i Podem de voler “carregar-se” la separació de poders

El Govern espanyol i Podem acorden modificar la Llei d'estabilitat pressupostària

23/08/2018

El PP acusa el PSOE i Podem de voler “carregar-se” la separació de poders

Foto: Pablo Casado a Maó aquest dijous. / EFE

El Govern espanyol i Podem han acordat modificar la Llei d’estabilitat pressupostària per evitar que la majoria del PP al Senat tombi l’aprovació de la via de consolidació fiscal proposada per l’executiu. Pablo Casado ha dit que es tracta d’un cop contra la separació de poders.

L’acord entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias implica eliminar l’article 15 de la Llei d’estabilitat, perquè la votació només tengui lloc al Congrés sense passar pel Senat. Tot, per evitar la majoria absoluta del PP a la cambra alta.

El secretari d’organització de Podem, Pablo Echenique, ha dit que es tracta d’eliminar la possibilitat que el PP veti la via de dèficit amb una majoria absoluta espúria que no es correspon amb la força electoral del PP. Una afirmació que ha molestat molt els populars.

La reforma pactada s’aprovarà de manera immediata perquè ha d’entrar en vigor abans d’arribar al Congrés els objectius de dèficit i deute que demà divendres aprovarà el Consell de Ministres.

Sánchez i Iglesias també han acordat actualitzar les pensions de 2018 i 2019 segons l’IPC amb una paga que es cobraria a principi d’any.

23/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT