X

El PP avança el PSOE en el primer baròmetre després de la votació de l’amnistia, amb dues dècimes per davant

Dels partits independentistes, destaca la pujada de 0,7 punts d'ERC, mentre que Junts perd 0,5 punts

12/02/2024

El PP avança el PSOE en el primer baròmetre després de la votació de l’amnistia, amb dues dècimes per davant

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, intervé durant una sessió de control al Govern, en el Congrés. / Eduardo Parra - Europa Press

Redacció

Si se celebressin eleccions generals avui, el PP obtindria el 33,2 per cent de suport i el PSOE el 33,0 per cent, segons l’estimació de vot que fa el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) en el seu baròmetre de febrer, que també augura la consolidació de Sumar com a tercera força amb un 10,2 per cent. Després d’haver superat el PSOE al PP en la seva anterior enquesta de gener, aquest nou mostreig realitzat entre l’1 i el 6 de febrer apunta a un ascens d’1,1 punts per als populars simultani a una caiguda d’un punt per als socialistes, la qual cosa fa empatar a totes dues formacions.

Vox es manté en quart lloc, amb el 7,9 per cent dels sufragis i 0,4 punts menys i Podem s’emportaria el 2,9 per cent en guanyar 0,2 punts en aquest mostreig, on destaca la pujada de 0,7 punts d’ERC, que arriba al 2,1 per cent de vot estimat. En plena polèmica per la llei d’amnistia per als independentistes catalans, Junts -el partit que està dilatant la seva aprovació en el Congrés- perd 0,5 punts i cau fins a l’1 per cent de suports.

12/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris