X

Ronda de contactes del president del Parlament amb els partits per la investidura mentre PP i Vox ultimen un acord

"El PP està en disposició de governar en solitari o amb càrrecs nomenats pel PP", ha assenyalat el portaveu parlamentari dels populars, Sebastià Sagreras

26/06/2023

Ronda de contactes del president del Parlament amb els partits per la investidura mentre PP i Vox ultimen un acord

El portaveu del PP en el Parlament, Sebastià Sagreras, ha afirmat aquest dilluns que PP i Vox continuen negociant i en espera de tancar “detalls importants” per a aconseguir la formació d’un Govern en solitari. El president del Parlament, Gabriel Le Senne, ha iniciat aquest dilluns amb el PP la ronda de reunions perquè els grups parlamentaris proposin candidat a liderar el Govern i, a la seva sortida, en declaracions als mitjans, Sagreras ha insistit que els resultats de les eleccions de maig són suficients per tenir un Govern del PP en solitari. “El PP està en disposició de governar en solitari o amb càrrecs nomenats pel PP”, ha assenyalat.

Segons ha explicat, en la reunió amb el president de la Cambra, el PP ha proposat Marga Prohens com a presidenta del Govern, i ha recordat que la data límit per  començar el debat d’investidura és el 4 de juliol. Sagreras ha explicat que després de la signatura del preacord aconseguit amb Vox la setmana passada, l’acord, no obstant això, “no està tancat”. Pel que fa en el moment de poder aconseguir-se el consens, Sagreras no ha concretat quan podria anunciar-se. “Continuem treballant en el desenvolupament dels punts del preacord i altres punts. La negociació està sent exemplar i des de la discreció”, ha conclòs.

Per la seva banda, la portaveu parlamentària de Vox, Idoia Ribas, ha insistit que la voluntat del seu partit és entrar en el Govern, encara que, al mateix temps, s’ha obert a la possibilitat d’acceptar “qualsevol tipus de fórmula” que garanteixi el compliment del preacord que es va arribar amb el PP. Després de reunir-se amb el president de la cambra, Ribas, en declaracions als mitjans, ha insistit, en tot cas, que “en cap moment s’ha renunciat a formar part del pròxim Executiu”, cosa que, ha afegit, “és el que s’ha de concretar en els pròxims dies”. No obstant això, segons ha dit, avui dia “Vox no es pot comprometre a prestar el seu suport a cap candidatura perquè l’única cosa que hi ha és el preacord”.

Vox, en tot cas, no ha proposat candidat per a la sessió d’investidura, segons ha traslladat. “No hem proposat candidat, però tampoc podem proposar a Marga Prohens. Necessitem avançar en les negociacions perquè els ciutadans han decidit treure a l’esquerra i això ha de ser com més aviat millor”, ha afegit. Segons Ribas, en aquest moment de les negociacions el vot de Vox en la investidura “no està decidit”, encara que ha defensat que el seu partit actuarà “amb responsabilitat i generositat per a arribar a l’acord com més aviat millor”.

Notícies relacionades >

26/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT