X

El PP inclou a la seva esmena a l’amnistia “dissoldre” els partits que facin referèndums “il·legals”

El portaveu del Grup Parlamentari Popular al Congrés afirma que el seu objectiu aquesta legislatura és "retardar i bloquejar" la futura llei

03/01/2024

El PP inclou a la seva esmena a l’amnistia “dissoldre” els partits que facin referèndums “il·legals”

El Partit Popular proposa la suspensió d’activitats i la dissolució dels partits polítics i les organitzacions socials i culturals que promoguin referèndums il·legals o declarin la independència. Això a la reforma del Codi Penal que plantegen com a text alternatiu a la futura llei d’amnistia.

El PP ha registrat una esmena que consisteix en un article únic per reformar el Codi Penal. Els populars pretenen la dissolució de les organitzacions que promoguin referèndums il·legals o declarin la independència d’una part del territori nacional. També que sigui tipificat com a delicte la inobservança de les lleis per part dels càrrecs públics que cerquin perjudicar la unitat d’Espanya.

El portaveu del Grup Parlamentari Popular en el Congrés, Miguel Tellado, ha afirmat que “a la nostra esmena a la totalitat”, el PP s’oposa “a la idea central d’aquesta llei d’amnistia, que en cap cas cerca afavorir la convivència a Catalunya”. Segons Tellado, el text és, ni més ni manco, que “un pagament polític, una grollera compra de vots a canvi d’impunitat judicial per a persones que varen cometre delictes”.

Poca seguretat

Tellado s’ha mostrat convençut que els partits independentistes volen convocar un referèndum amb la connivència del govern central. El portaveu popular al Congrés ha dit que està segur que “Pedro Sánchez farà tot el que estigui al seu abast per mantenir-se en el poder i mantenir el suport dels partits independentistes que l’han fet president”.

Tellado ha afegit que “ens dona molt poca seguretat” qualsevol comunicació que es pugui fer per part dels socialistes “perquè generalment ens tenen acostumats a fer el contrari del que diuen que faran”, ha dit. Des del PP asseguren que el seu objectiu aquesta legislatura és retardar i bloquejar la llei d’amnistia.

03/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT