X

El PP mostra el seu desacord amb la PNL registrada per Vox sobre la lliure elecció de la llengua: “El temps d’aplicació el marca el Govern”

La formació d'extrema dreta cerca implantar la proposició presentada en totes les etapes educatives el curs 2025-2026

02/10/2023

El PP mostra el seu desacord amb la PNL registrada per Vox sobre la lliure elecció de la llengua: “El temps d’aplicació el marca el Govern”

El PP ha mostrat el seu desacord amb la proposició no de llei registrada aquest dilluns per Vox per implantar la lliure elecció de llengua en totes les etapes educatives el curs 2025-2026, i ha insistit que el temps sobre com implementar les mesures de l’acord de govern PP-Vox “el marca el Govern”.

La portaveu adjunta del PP en el Parlament, Marga Duran, ha assenyalat que la formació popular “no està d’acord” amb el text que els va enviar Vox aquest passat cap de setmana, per la qual cosa ha apuntat que “votaran en conseqüència” i que “presentaran les esmenes pertinents”.

“És cert que el Partit Popular i Vox tenim un pacte i volem complir-ne els punts presents. En aquest pacte, però, no hi ha cap calendarització, ni tampoc no es va definir l’aplicació del pacte. Per tant, el temps de com aplicar les mesures el marcarà el Govern i, en aquest cas, la Conselleria d’Educació i Universitats, amb total respecte al pacte”, ha matisat Duran.

La portaveu parlamentària ha recalcat que el PP va traslladar a Vox que no compartien el contingut i que es tracta d’una proposta d’aquesta formació política. Això sí, a la pregunta de si votaran en contra de la PNL, no ha donat resposta.

Per la seva part, Vox ha reiterat la seva implicació quant al compliment del pacte de govern amb el Partit Popular. I, en la línia del que ja varen argumentar quan registraren la proposició de llei de creació d’una oficina de llibertat lingüística, Idoia Ribas, portaveu d’aquest grup parlamentari, ha dit: “Estam en contacte amb el PP. Consideram que s’ha de complir l’acord d’investidura, tot i les diferències que separen ambdós partits, tot i que cadascun tengui el seu ideari i la seva forma d’entendre com han d’aplicar-se els acords”.

Segons Ribas, aquesta decisió adoptada per Vox cerca “garantir el coneixement de totes dues llengües, el castellà i el català, per part de tot l’alumnat”.

02/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris