POLíTICA

El PP presentarà esmenes al projecte dels PGE per reclamar diners per a infraestructures o turisme

La formació reclama les inversions del conveni de carreteres de Mallorca o de les depuradores d'aigües que ja estaven compromeses, com la del Coll d'en Rabassa de Palma


Els diputats i senadors del Partit Popular a les Balears ha anunciat que presentarà esmenes al projecte de pressupostos generals de l’Estat. La formació reclama les inversions del conveni de carreteres de Mallorca o de les depuradores d’aigües que ja estaven compromeses, com la del Coll d’en Rabassa de Palma.

Els parlamentaris del PP de Balears critiquen també el descens de la inversió directa en Turisme respecte a 2018, relegant al sector “a pidolar les ajudes dels fons europeus per a subsistir”.

Segons la diputada del PP al Congrés, Margalida Prohens, l’avantprojecte de pressupostos generals de l’Estat no inclou “cap mena de previsió per a la recuperació econòmica i perquè ja no sols no és que donin resposta a les necessitats de Balears, sinó que es carreguen totes les inversions”.

“Malgrat que és la comunitat autònoma més afectada per la crisi, per no haver fet Armengol el seu treball, les Balears són les més castigades pels pressupostos de Pedro Sánchez”, ha recalcat.

La diputada opina que a més suposen “una destralada a les classes mitjanes i autònoms en contemplar 8.000 milions d’euros en impostos”. “Perquè potser són rics els conductors de vehicles dièsel, o els usuaris de banda ampla, o els consumidors de begudes ensucrades, o els que tenen una assegurança de llar?”, ha qüestionat.

El senador autonòmic José Vicente Marí ha denunciat que els socialistes allunyen “sistemàticament” les Illes de la mitjana d’inversió territorialitzada quan governen. “Els PGE de 2021 ens situen a 84 euros per càpita de la mitjana d’inversió quan els últims pressupostos del PP ens van acostar a 68 euros per càpita de la mitjana”, ha afirmat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |