X

El PP presentarà una esmena al decret d’emergència d’habitatge per construir a preu limitat o de protecció oficial on ja hi ha equipaments

El text ara diu que els terrenys destinats a aquestes infraestructures encara no s'han d'haver desenvolupat

07/01/2024

El PP presentarà una esmena al decret d’emergència d’habitatge per construir a preu limitat o de protecció oficial on ja hi ha equipaments

Dimecres 10 de gener acaba el termini perquè els partits polítics presentin esmenes al decret llei 6/2023, de 2 d’octubre, de mesures urgents en matèria d’habitatge, que va aprovar a l’octubre el Consell de Govern i que ara està pendent de la tramitació parlamentària. S’espera que a finals de febrer ja sigui validat com a decret llei. El text ara diu que es podran crear habitatges de preu limitat en terrenys privats destinats a equipaments encara sense desenvolupar i habitatges de protecció oficial, si es tracta de parcel·les d’equipaments públics.

L’esmena del Partit Popular, s’introdueix després de les reunions dutes a terme amb els col·legis professionals, ajuntaments i FELIB, pretén que aquests habitatges es puguin aixecar damunt els equipaments ja construïts o que estan en marxa.

Les altres 3 disposicions, créixer en altura, dividir grans habitatges entre mitgeres i la reconversió de locals comercials en habitatges també es corregiran per aclarir-ne la redacció i patiran algun tipus de modificacions puntuals.

Acords municipals

Tot per fer més golosa l’aplicació del decret llei, ja que només un terç dels ajuntaments de Balears, 22 de 67, s’ha pronunciat per acord de ple sobre si han d’aplicar o no les 4 disposicions addicionals. La resta no s’hi ha pronunciat tres mesos després de la seva aprovació.

13 municipis han decidit no implementar-lo al seu municipi com poden ser Maó i Ciutadella, Valldemossa, Pollença, Llubí, Artà, o Campos i Sóller que són governats pel Partit Popular. 8 municipis l’aplicaran de manera parcial.

07/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT