X

El PP proposarà que els jutges escullin ells mateixos el CGPJ

Segons el portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, "per a Sánchez i Iglesias la separació de poders consisteix en separar els jutges que els agrada dels que no"

18/10/2020

Redacció

El portaveu del Partit Popular al Senat, Javier Maroto, ha advertit aquest diumenge que per al president del Govern, Pedro Sánchez, i el seu vicepresident segon, Pablo Iglesias, la separació de poders consisteix només a “separar els jutges que els agrada dels que no els agrada”. Així s’ha referit el també senador del PP per Segòvia després de la reunió de treball que ha mantingut amb membres del comitè de direcció del partit a la província.

Per això, els populars presentaran aquest dilluns a la Cambra Baixa una proposta “senzilla i útil” que “permetrà als jutges ser triats pels mateixos jutges, de manera que se segueixi un model similar al que trien els treballadors amb els seus representants sindicals”, segons ha indicat Maroto,

El senador també ha assenyalat que aquesta iniciativa “deixa fora a Podem”. “És un partit que no correspon al que el Partit Popular entén com a partit d’Estat, no perquè tinguem una ideologia diferent, sinó perquè ho ha demostrat amb fets, en els seus atacs al Rei, els seus atacs a la judicatura i les seves pròpies implicacions a l’hora de resoldre la seva relació amb la justícia”, ha afegit.

Per a Maroto, “les conseqüències sanitàries, econòmiques i socials del coronavirus són la principal prioritat del conjunt d’espanyols i també ha de ser dels partits polítics”. Per això, ha lamentat que “el Govern de Sánchez estigui creant problemes amb la decisió de triar arbitràriament el Consell General del Poder Judicial“.

El senador popular ha fet al·lusió al propi crit d’atenció de la Unió Europea al Govern, “perquè la manera que té el Govern d’interpretar com es trien als jutges xoca àmpliament amb el concepte de la separació de poders que tenen la resta de països de la UE”, ha asseverat.

18/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris