X

El PP s’absté en l’esmena de Vox que pressuposta en 20 milions d’euros la lliure elecció de llengua a les escoles

Es tornarà a votar la pròxima setmana, i els populars afirmen que encara "hi ha temps per a possibles acords"

13/12/2023

El PP s’absté en l’esmena de Vox que pressuposta en 20 milions d’euros la lliure elecció de llengua a les escoles

La diputada de Vox Manuela Cañadas en la Comissió d'Hisenda i Pressupostos del Parlament aquest matí.

Amb l’abstenció del PP, decau l’esmena de Vox que demana 20 milions d’euros per a finançar la lliure elecció de llengua en l’ensenyament. La proposta ha tengut un vot a favor, el de Vox, 6 en contra, dels partits de l’esquerra, i 6 abstencions, dels populars. Es tornarà a votar la setmana vinent en el ple.

A l’inici de la seva intervenció en la Comissió d’Hisenda i Pressupostos del Parlament, la diputada del PP Ana Isabel Curto ha subratllat que “encara hi ha termini per a possibles acords”, si bé en referir-se expressament a l’esmena en qüestió no ha fet valoracions, i s’ha limitat a assenyalar que el PP s’abstindria.

La representant de Vox en la Comissió Manuela Cañadas ha defensat el “dret fonamental estudiar en la llengua materna, sigui espanyol o balear”. Ha criticat el rebuig a la seva proposta perquè “és una partida milionària per contractar més professors i ensenyar els alumnes d’una manera més personalitzada, sense massificació a les aules”. “Fa anys que els professors diuen que la seva necessitat és baixar les ràtios, perquè amb aquest model de llibertat lingüística per fi l’aconseguiran”, ha argumentat.

Però no ha estat l’única esmena. El torcebraç entre l’extrema dreta i el Govern s’ha escenificat a cop d’abstencions, que s’han sumat als vots en contra de l’esquerra, que ha aprofitat l’avinentesa per bloquejar les propostes d’uns i d’altres. Així, com ja va passar ahir dimarts horabaixa, el PP ha vist decaure bona part de les seves esmenes perquè no han estat suficients els sis vots a favor dels seus diputats. Sí que hi ha hagut acord entre populars i Vox per dotar de 200.000 euros l’augment d’inspectors educatius per vigilar possibles intromissions ideològiques.

Es preveu que les negociacions entre els socis d’investidura s’intensifiquin els pròxims dies. Sobretot, perquè a tot això, s’hi afegeix la situació del president del Consell de Formentera i diputat al Parlament, Llorenç Córdoba. La seva possible absència o vot negatiu obliga la presidenta Prohens a aconseguir el vot favorable de Vox per aprovar els pressuposts de l’any que ve.

13/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris