X

El president de Bielorússia: “Si col·lapsa Rússia, morirem tots”

El president rus, Vladímir Putin, ha assegurat que aquest cap de setmana es va frenar el que podria haver desembocat en una guerra civil i ha donat opcions de sortida als soldats de Wagner

27/06/2023

El president de Bielorússia: “Si col·lapsa Rússia, morirem tots”

Torna la calma a Rússia després de la revolta del passat cap de setmana. El president rus, Vladímir Putin, ha assegurat que aquest cap de setmana es va frenar el que podria haver desembocat en una guerra civil i ha donat opcions de sortida als soldats de Wagner.

“Si col·lapsa Rússia, morirem tots”. Així de contundent s’ha mostrat avui el president de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko, després de la crisi que ha viscut Rússia el passat cap de setmana i en la qual el seu govern va haver d’intervenir per establir un acord entre el Kremlin i Prigojin. Segons el president bielorús, occident intenta desestabilitzar la regió per imposar-hi un nou ordre.

El president de Bielorússia ha dit: “Hem de ser més forts que aquesta amenaça que torna a enfosquir la nostra terra. Aquesta amenaça ve d’occident, un cop més. Com veuen, la història es repeteix’.

Putin, per la seva banda, passa pàgina i manté l’indult als mercenaris de Wagner, als quals ha donat tres opcions, unir-se al seu exècit, tornar amb les seves famílies o quedar-se a Bielorússia.

El Servei Federal de Seguretat de Rússia ja ha tancat el cas penal per la rebel·lió armada del grup Wagner el passat 24 de juny, Prigojin, de moment, continua exiliat a Minsk, i el ministeri de defensa rus ja ha preparat la transferència de l’equip militar pesant, fins ara en mans dels Wagner, a les tropes regulars de Rússia.

27/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT