X

El president del Parlament, Gabriel Le Senne, declina assistir a l’acte institucional pel Dia de la Constitució

La segona autoritat de les Balears acudirà a la manifestació convocada contra la llei d'amnistia

06/12/2023

El president del Parlament, Gabriel Le Senne, declina assistir a l’acte institucional pel Dia de la Constitució

El president del Parlament, Gabriel Le Senne, en una imatge d'arxiu. / ISAAC BUJ - EUROPA PRESS

Avui dimecres, 6 de desembre, es commemora el 45è aniversari de la Constitució, i les commemoracions oficials d’aquesta efemèride seran les que centraran l’atenció política de la jornada. L’acte central de Palma tindrà lloc al Palau de l’Almudaina, a les 10.30 hores, i comptarà amb un, podríem dir, protagonista inesperat: la intervenció del delegat del govern espanyol a les Illes en funcions, Ramon Morey, en substitució de la fins ara delegada, Aina Calvo, que ahir dimarts va ser nomenada secretària d’Estat d’Igualtat i Contra la Violència de Gènere. També està prevista la intervenció de de la president de l’executiu, Marga Prohens.

L’absència més destacada? La de la segona autoritat de les Balears, el president del Parlament, el membre de Vox, Gabriel Le Senne, que ha anunciat a través de la xarxa social X que com que ell va jurar la Constitució, avui no assistirà a un acte que, segons diu, ha convocat una Delegació de Govern que “fingeix defensar-la, mentre la destrueix per la porta del darrera”. Le Senne participarà a la manifestació convocada a les 12.00 hores a favor de la Constitució i en contra de la llei d’amnistia davant la Delegació del Govern a Palma que han convocat diverses organitzacions entre les quals Foro Baleares, Sociedad Civil Balear i Hermandad Monárquica. La manifestació acabarà al monòlit de sa Feixina.

La decisió de Le Senne no és l’única, cap membre de la formació d’extrema dreta, de Vox, participarà a la resta d’actes commemoratius, incloent-hi els actes centrals a Madrid. Els quals començaran a la mateixa hora, a les 10.30 hores, amb l’hissat de bandera amb motiu del Dia de la Constitució al Senat. A les 12.00 hores se celebrarà l’acte institucional al Congrés, a la sala de les Passes Perdudes. En els dos actes es farà una lectura d’articles de la Constitució i la presidenta de la cambra baixa, Francina Armengol, pronunciarà un discurs institucional.

12 de desembre, debat sobre la llei d’amnistia

La Junta de Portaveus del Congrés ha fixat per al 12 de desembre el ple que debatrà la presa en consideració de la llei de l’amnistia registrada pel PSOE. Tant el grup socialista com els seus socis han demanat que el projecte es tramiti per la via d’urgència, la qual cosa retallaria tots els terminis a la meitat. Una vegada que es doni via lliure perquè continuï el seu camí parlamentari, s’obrirà un primer termini per a la presentació d’esmenes. Aquest dimarts mateix una fundació anomenada ‘Hay Derecho’ ha lliurat al Congrés més de 100.000 signatures que ha reunit en rebuig a l’amnistia.

Notícies relacionades >

06/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris