X

El preu de la benzina i el gasoil cau per davall del fixat abans de la subvenció del govern espanyol

Es manté la subvenció del litre de gasoil pels transportistes mentre el sector admet que ja no és necessari

16/05/2023

El preu de la benzina i el gasoil cau per davall del fixat abans de la subvenció del govern espanyol

Redacció

La tendència a la baixa del preu dels carburants des de principi d’any s’ha accentuat aquestes darreres setmanes amb una caiguda del 3% el darrer mes. Així, el que pagam per la benzina i el gasoil se situa per davall del que costava abans que s’establís el descompte de 20 cèntims per litre subvencionat pel govern espanyol, fa poc més d’un any. Ara, el preu mitjà de la benzina 95 a les Balears és d’1,659 euros el litre, un 10,5% manco que abans d’aplicar la bonificació. Però la reducció més acusada és la del gasoil, que ha davallat un 21,5% el darrer any i ara se situa en 1,497 euros, segons la patronal d’estacions de servei.

El motiu

Darrere la minva del pvp d’aquests derivats del petroli, hi ha la cotització a la baixa dels barrils de cru al mercat majorista davant la perspectiva mundial d’alentiment del creixement econòmic i la consegüent reducció de la demanda. Un fet que confirma, segons el president d’AESBA, l’associació empresarial dels sortidors de combustible, Joan Mayans, “la volatilitat” del mercat.

El descompte al combustible per als transportistes encara està vigent, però la bonificació ha baixat dels 20 als 10 cèntims per litre des del primer d’abril. En principi, estarà actiu fins a finals de juny, però les mateixes empreses de transport asseguren que ja no és necessari. “Ara estam en un nivell en què pràcticament ja estam bé”, explica el president de la Federació de Transports de Mercaderies de Mallorca, Ezequiel Horrach.

16/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris