X

El preu del cafè ha pujat entre un 15 i un 22% el darrer mes

Els conflictes bèl·lics són, en part, els responsables de la pujada del preu segons expliquen els comercialitzadors

18/05/2024

El preu del cafè ha pujat entre un 15 i un 22%25 el darrer mes

El preu del cafè ha pujat entre un 15 i un 22% el darrer mes. Els conflictes bèl·lics són, en part, els responsables de la pujada del preu, segons expliquen els comercialitzadors.

L’Aràbiga i Robusta són les classes de cafè que més es venen i les que més estan patint la pujada de preus en les darreres setmanes. L’Aràbiga ha passat de costar 17,80 euros a 21 euros el quilo i el Robusta, que procedeix sobretot de Vietnam i Indonèsia, abans es venia a 18,80 i ara es ven a 24 euros. Aquest cafè és considerat d’una classe inferior a l’Aràbiga i ha aconseguit sobrepassar-lo.

Un fet que mai s’haurien imaginat. Els conflictes bèl·lics són, en part, els responsables de la pujada del preu. El que procedeix d’Àsia tarda més a arribar al destí.

Els consumidors ho noten, n’hi ha que en compren un paquet per setmana. És un vici del qual no se’n poden estar i preval, diuen, la qualitat.

També prendre’l al bar té un cost més elevat, tot i que intenten que al client no li repercuteixi tant la pujada.

Aquí arriba procedent d’indrets diversos, es torra, a més de 200 graus, es pesa i s’empaqueta. La destinació final són els establiments i els bars de les Illes.

18/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT