economia

El preu del lloguer ‘expulsa’ els policies de les Balears

El preu mitjà dels lloguers a les Illes és de 1.522 euros segons un informe de Mitula


La temporada d’estiu s’atraca i, com sempre, s’aguditza la manca d’agents de polícia a Balears. L’elevat de nivell de vida de les Illes i les dificultats per trobar un habitatge de lloguer provoquen que els policies marxin o no vulguin venir a fer feina a l’arxipèlag. Segons les dades publicades per la pròpia policía nacional, 52 places d’agent han quedat vacants a les Balears. I d’aquestes, 24 corresponen a Eivissa on aquests funcionaris ja han demanat el trasllat. En els darrers dies, els sindicats policials SUP i UFP havien criticat que l’elevat preu de l’habitatge a l’illa expulsa els policies.

Denuncien que s’han donat casos en els que sis agents han hagut de viure en pisos de només 50 metres quadrats. Tot i aquesta desbandada, el comissari del Cos Nacional de Policia d’Eivissa assegura que el servei es donarà amb la mateixa qualitat. Manuel Hernández explica que els trasllats encara no s’han fet efectius i que, al mateix temps, les places se solen cobrir amb agents de pràctiques.

La delegada del Govern a Balears reconeix que els policies que venguin a fer la temporada hauran de fer front a un preu molt elevat de l’habitatge. Tot i això, Maria Salom anuncia que aquest estiu hi haurà més agents que mai fent feina a les Illes. Ara bé, no ha especificat la xifra de policies.
Els reforços policials arribaran l’1 de juny i allargaran la seva estada fins al 15 d’octubre. Un del objectius serà lluitar contra el turisme de gatera.

 

Lloguers per 1.522 euros mensuals

Els policies que venguin a Balears han de saber que una nova radiografia del mercat immobiliari indica que el preu mitjà dels lloguers a les illes és de 1.522 euros. Així ho reflecteix un informe elaborat Mitula i consultat per IB3 Ràdio. Una dada que s’arriba a duplicar a Formentera i alguns municipis d’Eivissa com Santa Eulària des Riu, Vila o Sant Josep de sa Talaia; o en el cas de Mallorca, a Andratx.

En el cas d’Eivissa capital, a més, és el municipi on els habitants han de fer més esforç per pagar el lloguer amb els ingressos que tenen. Els experts diuen que, de moment, no se nota la regulació de l’arrendament turístic. El número de places de lloguer per a residents no s’ha incrementat ni tampoc han baixat els preus. El president de l’Associació Balears de Serveis Immobiliaris, Pedro García, sí espera que -com passa cada any- a partir de l’octubre, els preus baixin.

Davant aquesta situació, el representant de les immobiliàries explica que el mercat torna a ser de compra. Segons l’informe consultat per IB3Ràdio, amb tot, de mitjana, el metre quadrat es paga a 2.400 euros. Destaquen els preus de Formentera, on el metre quadrat cotitza a 6.600 € i Eivissa, a 5.400Garcia creu que aquesta nova etapa de compra a l’alça no duri més de tres anys. 
Escolta l’entrevista al portaveu del sindicat Unió Federal de la Policia, José Burdalo, i a un agent afectat que ha decidit marxar d’Eivissa, Carlos Ramos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Comerciants i oposició rebutgen que Ports vulgui convertir les cases recuperades a Fornells en restaurant

La campanya promoguda a partir del rebuig comercial i de l'Entesa ja ha recollit més de mig milenar de signatures

Propietaris de lloguer vacacional, atrapats per una clàusula

L'exclusivitat amb la immobiliària bloqueja l'habitatge encara que caiguin les reserves a turistes

Les cooperatives resisteixen la crisi

L'economia social manté els llocs de feina i rep 815.000 euros en ajuts del Govern

Pèrdues econòmiques de més del 50% entre els comerços de l’àrea restringida a Eivissa

Les caixes minven un 50 per cent a pastisseries i gairebé el 100 per cent a la majoria de botigues...