espanya

El primer consell de ministres puja les pensions un 0,9%

Sánchez deixa la porta oberta a una consulta a Catalunya

El+primer+consell+de+ministres+puja+les+pensions+un+0%2C9%2525

En aquesta primera reunió s’ha aprovat un decret per pujar un 0,9% les pensions. També la renovació del Pacte de Toledo. Se cercaran mesures justes i equilibrades pels pensionistes, però sense oblidar els compromisos d’estabilitat pressupostària amb Brussel·les.

Primer consell de ministres i primers acords de la legislatura. L’aprovació d’un decret per una pujada del 0,9% de les pensions que aniran en línia amb la inflació prevista, i amb efecte retroactiu des de l’1 de gener.

Sánchez també ha explicat que, en cas que la inflació sigui major d’aquest 0,9%…els pensionistes rebrien un únic pagament, compensatori, l’abril del 2021. Renovació també del Pacte de Toledo amb mesures justes per als pensionistes, però sense oblidar els compromisos amb Brussel·les.

Catalunya ha estat un altre dels temes sobre la taula. Sánchez deixa la porta oberta a una consulta, sempre, diu, dins la constitució i després d’arribar a un acord.

A partir d’ara, i com a novetat d’aquest executiu, els consells de ministres seran els dimarts i no els divendres, com era l’habitual.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Discrepàncien entre ERC i Junts pels integrants a la Mesa de Diàleg amb el govern espanyol

Junts vol que hi participin representants polítics que no son membres del Govern català, com Jordi Sánchez i Jordi Turull

Controlat l’incendi de Sierra Bermeja

La pluja ha estat determinant per les feines dels serveis d'extinció

El Congrés aprova la suspensió de les regles fiscals per al 2022

Això obri la negociació dels pressuposts, que comptaran amb un sostre de despesa històric, de 196.142 milions d'euros. L'escut social...

La lluita contra el foc continua sense descans a Màlaga

Certa treva avui pels equips d'extinció de l'incendi, que ja ha cremat 7.400 hectàrees