X

El Principal de Palma obre les portes a ‘Roméo et Juliette’ per tancar la Temporada d’Òpera

Es tracta d'una nova versió de l'obra original de Charles Gounod, basada en el clàssic de Shakesperae

15/05/2024

El Principal de Palma obre les portes a ‘Roméo et Juliette’ per tancar la Temporada d’Òpera

‘Roméo et Juliette’ és una òpera de Charles Gounod amb llibret en francès de Jules Barbier i Michel Carré que es basaren en la tragèdia de Shakespeare, tot i que en simplificaren la trama i eliminaren alguns personatges. Consta d’un pròleg i cinc actes, i fou estrenada l’abril de 1867 al Théâtre-Lyrique Impérial du Châtelet de París. ‘Roméo et Juliette’ és una obra l’acció de la qual s’ubica a un petit poble del sud d’Itàlia. A més, a diferència de l’obra original, les famílies enfrontades conviuen en un mateix espai i sense ordres jeràrquics. Així ho va crear el director d’escenografia Éric Ruf. Així ho ha explicat avui al Teatre Principal de Palma l’actual directora d’escena de l’obra Céline Gaudier: “Éric Ruf volia integrar tota l’acció a un mateix lloc. Tot per mostrar com la rivalitat entre les dues famílies va més enllà de l’espai físic. Volia posar el focus en com la violència neix de les petites diferències, que són sempre molt més petites que totes les coses que tenim en comú”

Aquesta adaptació de Romeu i Julieta, produïda per l’Òpera Còmica de París, compta amb el disseny de vestuari de Christian Lacroix, un dels grans dissenyadors francesos del moment. Compta també amb una sèrie de ballarins i tècnics d’escenari arribats directament de França. L’equip es completa amb un elenc de solistes internacionals, nacionals i locals, el Cor del Teatre Principal i l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, dirigida per Franck Villard.

‘Roméo et Juliett’ es representarà al Teatre Principal de Palma els dies 22, 24 i 26 de maig. Un espectacle que, a cada funció, donarà feina a més de 140 artistes i tècnics i amb el qual es posarà punt final a la 38a edició de la Temporada d’Òpera.

15/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris