Cada any el telèfon d'emergències rep a les Balears prop de 750.000 telefonades
El 7 d’agost del 1996 una riuada va arrasar el càmping Las Nieves de Biescas, a Osca. Moriren 87 persones, 183 en resultaren ferides. És la pitjor catàstrofe natural ocorreguda a Espanya en anys i el detonant per impulsar un programa d’atenció psicològica a víctimes de catàstrofes al país. La primera comunitat que ho va posar en marxa dos anys després, les Balears.
Des de llavors, aquest equip especialitzat de psicòlegs ha atès més de sis mil persones. Prop de dues mil només en els darrers 4 anys, en més de 500 intervencions.
Una de les majors actuacions duites a terme a les Illes és aquesta. L’enderrocament d’edifici del Camp de Serralta el 26 d’octubre del 2009. Hi moriren set persones. El ventall d’intervencions però és molt ample. Des d’accidents de cotxes, morts inesperades, intents de suïcidi, desaparicions. El seu objectiu: el rescat emocional de víctimes i familiars.
Emocions que sovint afecten també aquells que viuen la tragèdia des de l’altre costat. Els professionals dels diferents serveis d’emergències.
El programa d’atenció psicològica en emergències està actiu les 24 hores del dia 365 dies a l’any. Totes les actuacions es tramiten a través de l’112. Un servei que rep anualment més de 750 mil telefonades.
Va obrir fa més de 4 dècades, amb el seu tancament denuncien que Formentera perd la seva essència