X

El Govern preveu treure al mercat 7.000 habitatges a preu assequible

El programa 'Lloguer Segur' es posarà en marxa a la tardor amb la captació dels propietaris de pisos buits que hi vulguin participar

10/07/2024

El Govern preveu treure al mercat 7.000 habitatges a preu assequible

Imatge d'un edifici d'habitatges de Palma. Foto XG Tur

La Mesa de l’Habitatge ha reunit el sector al complet i entitats socials per donar compte de les mesures adoptades pel Govern en matèria d’habitatge. Mesures amb les quals l’Executiu de Marga Prohens preveu treure al mercat uns 7.000 habitatges a preu assequible per a residents en els pròxims anys. Es farà promovent la construcció de pisos per llogar, amb la construcció de més de 600 habitatges socials i amb la posada en marxa del programa ‘Lloguer segur’, segons ha explicat Prohens en acabar la reunió. En aquest sentit, el Govern calcula creu que podrà disposar d’entre 2.000 i 3.000 habitatges dels 80.000 que calcula que romanen buits avui dia a les Illes Balears.

Entre el sector, satisfacció pels avanços, han dit, que s’estan fent amb l’objectiu de resoldre el problema de l’accés a l’habitatge. Ara bé, reclamen “consens polític”. Asseguren que les polítiques en matèria d’habitatge no haurien de canviar cada quatre anys, sinó que s’haurien de fer pesant a llarg termini per tal que els resultats es puguin materialitzar.

També hi ha hagut alguna veu crítica, sobretot pel que fa als resultats esperats d’algunes de les mesures adoptades, com el programa “Lloguer segur”. El president de l’Associació de Consumidors Consubal, Alfonso Rodríguez, ha posat en dubte que serveixi per davallar el preu del lloguer. “Promou l’especulació”, ha dit.

El programa ‘Lloguer Segur’ es posarà en marxa la tardor amb la captació dels propietaris que hi vulguin participar

El programa ‘Lloguer Segur’ que impulsa el Govern per posar al mercat habitatges buits es posarà en marxa aquesta tardor. La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha explicat els detalls del programa després de la reunió de la  celebrada aquest dimecres amb representants de tots els sectors implicats.

L’objectiu d’aquest pla és la captació d’habitatges buits i per això, segons Prohens, l’executiu garantirà el cobrament de les quotes de lloguer als propietaris, la devolució de l’immoble en el mateix estat de conservació i una oferta, per als beneficiaris, d’habitatges a preus assequibles, un 30% més barats que el preu de mercat.

Per poder participar del programa, els habitatges hauran d’haver estat buits els darrers 6 mesos, no tenir ningú empadronat el darrer any i tenir una antiguitat de més de 3 anys.

Els beneficiaris hauran d’acreditar ser residents a les Illes Balears els darrers 5 anys i hauran d’estar empadronats. Per accedir a aquests lloguers hauran de presentar la mateixa documentació que estableix la llei per accedir a un lloguer: un contracte de feina, aval, referències o les darreres declaracions de l’impost sobre la renda de les persones físiques. A més, segons ha explicat Prohens, es fixarà l’obligació de retornar l’habitatge en les mateixes condicions i el mateix estat en què es va rebre.

Reunió de la Mesa de l’Habitatge. Foto CAIB

10/07/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT