X

El programa T’acompanyo de la Fundació Patronat Obrer de Palma ha ajudat a una trentena de persones en risc d’exclusió social

Els cursos d'integració intenten que els usuaris aprenguin l'idioma i s'integrin dins la societat on viuen

28/12/2023

El programa T’acompanyo de la Fundació Patronat Obrer de Palma ha ajudat a una trentena de persones en risc d’exclusió social

Una trentena de persones ha rebut avui un diploma per haver participat als cursos de formació per a la integració que es fan a la fundació Josep Obrer de Palma. L’objectiu és ajudar migrants a gestionar la seva vida a Mallorca, primer ajudant a que aprenguin l’idioma i després a accedir a ajudes i serveis.

Tots han assistit als cursos que organitza la Fundació Josep Obrer i la Conselleria de Famílies i Afers Socials del Govern. Aquests diplomes que els han lliurat són la primera passa cap a la integració dels col·lectius més vulnerables. Aquest projecte en concret, cerca treure les persones migrants de la venda il·legal i ambulant.

El 90 per cent són senegalesos. També hi ha marroquins i d’altres nacionalitats i el principal objectiu és desvincular-los de les xarxes corruptes que es dediquen a la venta ambulant. Per aconseguir-ho els han d’ajudar a ser autònoms i sobretot a conèixer l’idioma.

Tots creuen que els cursos són una bona oportunitat per millorar les seves condicions de vida. A l’acte hi ha assistit la Consellera de Famílies i Afers Social, Catalina Cirer, que ha aprofitat  per reclamar una implicació  estatals  més ferma per poder gestionar les polítiques migratòries. Fundació i Govern fan feina per donar visibilitat a col·lectius invisibles.

28/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT