X

El programa ‘Téntol’ d’IB3 Televisió, Premi 31 de Desembre

L'Obra Cultural Balear en reconeix la tasca de divulgació del patrimoni lingüístic del català de les Balears

04/12/2023

El programa ‘Téntol’ d’IB3 Televisió, Premi 31 de Desembre

El programa ‘Téntol’ d’IB3 Televisió serà un dels guardonats d’enguany en els Premis 31 de Desembre. Així ho ha decidit el jurat d’aquestes distincions que atorga l’Obra Cultural Balear.

‘Téntol’ rep el Premi Bartomeu Oliver, que distingeix iniciatives culturals que prenen el passat o el present de les Illes Balears com a camp d’investigació. El jurat en reconeix la tasca de divulgació del patrimoni lingüístic del català de les Balears: “Aconsegueix reivindicar paraules i expressions genuïnes i és presentat per Margalida Mateu i els seus col·laboradors amb un enfocament entretingut i engrescador. A més, el programa s’emet amb una bona locució i amb qualitat fonètica exemplar”.

Els altres premiats d’enguany són el jurista Bartomeu Colom Pastor (Premi Gabriel Alomar), Ràdio Nacional d’Espanya a les Illes Balears (Premi Francesc de Borja Moll), el filòleg Damià Ferrà-Ponç (Premi Josep M. Llompart), l’Anuari de l’Educació de les Illes Balears 2023 (Premi Emili Darder), l’edició del Calendari Folklòric de Mallorca (Premi Miquel dels Sants Oliver), la música Mar Grimalt (Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel), el grup Cucorba (Premi Aina Moll) i el Cineciutat (Premi Climent Garau).

Els Premis 31 de Desembre s’atorgaran durant la Nit de la Cultura, que enguany serà dia 17 de desembre a les 19 h al Teatre Principal de Palma.

 

04/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris