política

El projecte de residència esportiva del Mallorca arriba a la recta final

El Consell de Mallorca ja ha tret a informació pública l'expedient per declarar l'interès general de la residència

El+projecte+de+resid%C3%A8ncia+esportiva+del+Mallorca+arriba+a+la+recta+final

Recta final per al projecte de “residència esportiva” que impulsa el Reial Mallorca a la ciutat esportiva de Son Bibiloni. Després d’anys de gestions, IB3 Notícies ha tingut acccés a l’expedient complet d’aquest projecte.

El Consell de Mallorca ja ha tret a informació pública l’expedient per declarar l’interès general de la residència, l’única fórmula que permet atorgar la llicència tenint en compte que es tracta de sòl rústic.

Ara, després dels quinze dies d’exposició pública, la Comissió d’Urbanisme del Consell de Mallorca en tindrà la darrera paraula. El projecte s’havia enrocat per mor d’una sèrie d’informes desfavorables de l’Ajuntament de Palma. Els tècnics municipals deien que la futura residència es volia ubicar dins una construcció que té consideració de magatzem. Objectaven, també, que al seu moment es va autoritzar mitjançant la fórmula de l’interès general argumentant la seva necessària ubicació a sòl rústic.

Els tècnics qüestionen igualment que s’augmenti l’edificabilitat en un 44%, ja que el Mallorca vol acabar de construir la segona planta. Malgrat aquest increment, el gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma, Joan Riera, considera que cal prosseguir el projecte: per la funció social de la residència. I perquè no augmentarà el volum de l’edifici, ja que les parets exteriors no es modifiquen.

Mentrestant, la Comissió Balear de Medi Ambient també ha emès el seu vistiplau sempre que la residència no compleixi amb la definició d’instal·lació hotelera prevista a la normativa. I abans que es manifesti la Comissió Insular d’Urbanisme, el Mallorca també haurà d’acreditar que totes les d’edificacions de Son Bibiloni són legals.

La Ciutat Esportiva de Son Bibiloni

Abril del 2019. El Reial Mallorca presenta en societat un dels grans projectes de la propietat: la residència per a futbolistes de la Ciutat Esportiva de Son Bibiloni. Les instal·lacions són el centre de treball del Reial Mallorca des de 1998, on entrena diàriament el primer equip i totes les categories inferiors. A més de les oficines, gimnàs i vestidors, disposa d’un camp amb graderia, on juga el filial vermell, i d’un menjador i zona de relax per l’equip de Primera divisió.

En aquest entorn l’objectiu del Mallorca és crear una residència que compti amb una superfície de 370m2. El projecte preveu una capacitat per a 18 persones repartides en 8 habitacions, més les zones comuns. Així quedaria una vegada acabada la remodelació… El projecte està en mans del mateix grup d’arquitectes que ha reformat les oficines de Son Moix i que ha creat el Players Lounge… Un espai per als jugadors que el mateix Robert Sarver inaugurava al juny de 2016. Crear una residència per a joves futbolistes sempre ha estat una de les màximes aspiracions dels propietaris americans. Volen seguir el model del Vila-real, un projecte que fins i tot s’ha presentat a Cort com exemple. Un encàrrec directe a Maheta Molango que, per l’exconseller delegat, no ha estat fàcil de gestionar.

Ara si el Consell dona el vistiplau, els propietaris del Mallorca podran a la fi fer realitat un dels seus grans objectius.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El cas Nerer de presumpte corrupció urbanística de Ciutadella arriba a la seva recta final amb 13 investigats

Les darreres declaracions estan fixades per a setembre i després la jutgessa haurà de prendre una decisió: obrir judici oral...

Un accés a Palma pel Palau de Congressos amb voreres més amples, carril bici i connexió Portixol-Llevant

Les obres han tingut un cost d'1,2 milions d'euros i se n'ha retardat l'execució per mor de l'Estat d'alarma

Les formacions polítiques balears valoren els resultats electorals a Galícia i el País Basc

Biel Company considera erroni el plantejament electoral del PP al País Basc

Acord ‘in extremis’ pel Projecte de Llei d’Impuls Econòmic

PSIB, UP i Més per Mallorca acordarien reduir al 10% la superfície que poden ampliar els hotelers