societat

El projecte ‘Define Humano’ explorara el paper que tenim dins la natura

Científics i activistes col·laboren en el nou projecte de la fundació "Save The Med"


Científics i activistes col·laboren en el nou projecte de la fundació “Save The Med”. Es tracta de “Define Humano” on exploraran el paper que tenim dins la natura i intentaran esbrinar com podem participar en la creació d’una nova realitat allunyada de pandèmies.

Quin paper tenim dins la natura en situacions com l’actual crisi sanitària? Com podem ajudar a resoldre-ho? Aquestes preguntes són la base del projecte “Define Humano” impulsat per l’organització “Save The Med”. Volen repensar el model de consum actual a través de 4 ítems: l’educació, la regeneració marina, les comunitats col·lectives i la vida de baix impacte.

“La necessitat d’educar, sensibilitzar i conscienciar la població dels riscos del consum i de les alternatives de consum”, explica Tupa Rangel, coordinadora del projecte i responsable de Balears Sense Plàstic.

I per això fan feina amb científics i pensadors. Com Daniel Whal, un biòleg anglès que fa 10 anys que viu a Mallorca. Considera que abans de donar bones respostes sobre què hauríem de fer per crear un món més sostenible, ens hauríem de demanar per què.

“Qui som nosaltres i perquè val la pena que ens mantinguem com a éssers humans? A través d’aquestes preguntes més profundes podem trobar respostes més pràctiques, sostenibles i a llarg termini”, explica Whal.

Recalca la necessitat de no separar la cultura de la natura, perquè som éssers biològics. “Som éssers depenents a la salut dels ecosistemes i del planeta. I amb aquesta pandèmia ho estam aprenent, que hi ha una connexió. L’educació serà clau”. L’educació com a eix central per revolucionar la nostra forma de viure al planeta, perquè a llarg termini és l’única manera de millorar la nostra salut.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Salut denega la petició de cessament del gerent i la directora mèdica del Mateu Orfila

Diu que els treballadors no tenen potestat per decidir qui ocupa els càrrecs de responsabilitat

Moren cinc persones amb covid aquest cap de setmana a les Balears

La Conselleria de Salut ha informat 516 nous casos des de divendres, 81 casos més respecte el cap de setmana...

Condemnat a 5 anys de presó per abusar de la neta de la seva parella a Palma

També haurà d'indemnitzar la menor amb 6.000 euros

Ses Salines s’adhereix a la campanya ‘Endute’n un plàstic’

Aquesta iniciativa pretén conscienciar la ciutadania de la problemàtica de la contaminació dels plàstics a la mar.