política

Els dos parcs aquàtics amenacen amb reclamacions milionàries al Consell de Menorca

L'advocat de la institució insular veu "molt difícil" evitar l'esbucament del parc aquàtic de Biniancolla

Els+dos+parcs+aqu%C3%A0tics+amenacen+amb+reclamacions+milion%C3%A0ries+al+Consell+de+Menorca

El Consell de Menorca pot enfrontar-se a la major reclamació de la seva història. L’anul·lació judicial del permís que va permetre construir un tercer parc aquàtic a l’illa, fa que tant els seus promotors com els del parc que ho denuncià, estudiïn exigir indemnitzacions milionàries. El Consell arribarà fins al Suprem, però veu molt difícil capgirar la sentència.

Fins fa 4 anys, aquest parc aquàtic de Cala en Blanes obria 6 mesos. Ara, amb prou feines té clients fins al setembre. I tot per l’obertura del tercer parc a Menorca, el de Biniancolla, que ara la Justícia ha ratificat que es va construir amb un permís nul. I açò ha suposat una minva en els ingressos de l’aquaparc que diu haver deixat de rebre turoperadors de mitja illa.

Aquest és el parc de Biniancolla. Es va inaugurar sols 7 mesos després que el Consell li va atorgar l’interès general per construir-lo en sòl rústic protegit. L’argument era que estaria obert quasi tot l’any i allargaria la temporada.

Els promotors avisen que, si han de demolir el parc, reclamaran entre 40 i 50 milions d’indemnització al Consell, inclòs el lucre cessant per aturar l’activitat. El Consell recorrerà davant al Suprem per evitar-ho, però el seu advocat ja assumeix que és gairebé impossible.

Fins ara, el Consell ja ha hagut de fer front a sentències urbanístiques per valor de 45 milions d’euros, però sempre per projectes turístics que ni es van arribar a construir. Aquí, però, el parc aquàtic ja fa 4 anys que funciona a ple rendiment.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Els artanencs voten els pressuposts participatius

Dilluns es coneixeran els projectes guanyadors

Només sis municipis de les Illes tenen un pla d’Emergències

IB3 Notícies entrevista el nou director general d'Emergències Jaume Barceló, que insta la resta de municipis a elaborar el seu...

L’esborrany de la llei d’excessos estarà enllestit a finals d’any

El conseller de Turisme ha explicat que la futura norma preveu regular la comercialització d'alcohol i el tot inclòs mitjançant...

El tanc de tempestes d’Eivissa, a punt d’iniciar les proves de funcionament

El Ministeri alerta que si a altres punts la xarxa de la ciutat té mancances, continuarà havent-hi problemes quan plogui