política

Els dos parcs aquàtics amenacen amb reclamacions milionàries al Consell de Menorca

L'advocat de la institució insular veu "molt difícil" evitar l'esbucament del parc aquàtic de Biniancolla

Els+dos+parcs+aqu%C3%A0tics+amenacen+amb+reclamacions+milion%C3%A0ries+al+Consell+de+Menorca

El Consell de Menorca pot enfrontar-se a la major reclamació de la seva història. L’anul·lació judicial del permís que va permetre construir un tercer parc aquàtic a l’illa, fa que tant els seus promotors com els del parc que ho denuncià, estudiïn exigir indemnitzacions milionàries. El Consell arribarà fins al Suprem, però veu molt difícil capgirar la sentència.

Fins fa 4 anys, aquest parc aquàtic de Cala en Blanes obria 6 mesos. Ara, amb prou feines té clients fins al setembre. I tot per l’obertura del tercer parc a Menorca, el de Biniancolla, que ara la Justícia ha ratificat que es va construir amb un permís nul. I açò ha suposat una minva en els ingressos de l’aquaparc que diu haver deixat de rebre turoperadors de mitja illa.

Aquest és el parc de Biniancolla. Es va inaugurar sols 7 mesos després que el Consell li va atorgar l’interès general per construir-lo en sòl rústic protegit. L’argument era que estaria obert quasi tot l’any i allargaria la temporada.

Els promotors avisen que, si han de demolir el parc, reclamaran entre 40 i 50 milions d’indemnització al Consell, inclòs el lucre cessant per aturar l’activitat. El Consell recorrerà davant al Suprem per evitar-ho, però el seu advocat ja assumeix que és gairebé impossible.

Fins ara, el Consell ja ha hagut de fer front a sentències urbanístiques per valor de 45 milions d’euros, però sempre per projectes turístics que ni es van arribar a construir. Aquí, però, el parc aquàtic ja fa 4 anys que funciona a ple rendiment.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Els antiautopista asseguren que les obres de Llucmajor-Campos generen més CO2 que 5.293 persones

Els ecologistes demanen al Govern "un darrer esforç" per aturar les obres, com fan amb l'aeroport de Palma

Pablo Iglesias anuncia que dimarts s’aprovaran mesures pels preus dels productes agrícoles i ramaders

El vicepresident del Govern assegura que el Consell de Ministres donarà resposta a les reivindicacions del sector

Vox anuncia que no participarà en la comissió d’experts sobre l’explotació de menors

La formació ha qualificat la comissió de "complot per blanquejar la misèria moral d'Armengol"

Mor el socialista Antoni Alemany, ex batle d’Alcúdia

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, lamenten la notícia