X

El prototip de galeres elèctriques per a Palma és un model fet a Xàtiva

L'Ajuntament de Màlaga ha demanat al Govern central poder formar part del programa pilot 

29/09/2022

El prototip de galeres elèctriques per a Palma és un model fet a Xàtiva

Galeres com aquesta seran les que circularan per Palma a partir de la primavera de l’any que ve. Són carruatges elèctrics, que no necessiten els cavalls, com fins ara. Només hi ha una empresa a tot el país que les fabrica i està a Xàtiva, València. Els carruatges tenen capacitat per a 6 persones i una velocitat màxima de 25 quilòmetres per hora. Cadascuna costa entre 10.000 i 15.000 euros. Ara falta que el Ministeri d’Indústria homologui aquests vehicles.

Està previst que arribin entre una i tres galeres elèctriques que conviuran amb les de tracció animal durant l’any que ve. Palma serà la primera ciutat del país on s’implantarà aquest programa pilot. En fer-se públic, l’Ajuntament de Màlaga ha demanat a la Direcció general de Drets dels Animals del Govern d’Espanya poder formar part també d’aquesta iniciativa.

Els conductors de les galeres de cavalls estan en contra del canvi. Rebutgen parlar a càmera, però asseguren que els animals són els qui capten l’interès dels turistes i que estan ben tractats. L’Ajuntament de Palma donarà ajuts als propietaris de les llicències per poder comprar els carruatges elèctrics si funciona el pla pilot. A altres països, com Alemanya, ja fa temps que recorren les ciutats més turístiques.

29/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT