política

El PSIB defensa l’interès general de l’ampliació del centre Rafel Nadal

Una esmena del PP a la Llei d'Habitatge permetrà ampliar les instal·lacions i fer-ne un ús turístic


El Partit Socialista defensa el seu posicionament a favor d’ampliar el Centre de Tecnificació Rafel Nadal de Manacor i permetre’n l’ús turístic. Hi al·lega interès general a l’hora de donar suport a uns canvis que es tramitaran a través d’una esmena del Partit Popular a la Llei d’Habitatge, amb el vistiplau de Ciutadans i del Psib-Psoe. La passa s’ha fet en ponència parlamentària i ara s’ha de ratificar en comissió.

 

Divisió en el si del Pacte

Més i Podem (soci extern de l’executiu) es mostren molt decebuts amb el grup parlamentari socialista. Creuen que, amb aquesta esmena, es desvirtua l’essència de la Llei d’Habitatge, que, segons les dues formacions, neix per ajudar les famílies a l’hora d’accedir a un pis, no per millorar instal·lacions esportives d’elit. Aitor Morrás, diputat de Podem i president de la comissió parlamentària de medi ambient on es va tractar l’esmena, demana a PP, PSOE i Cs “que no desvirtuïn la Llei d’Habitatge, que té un altre sentit. Té sentit per donar solucions a les famílies”. Per això, els emplaça a traslladar aquest afegitó a una altra ponència, en concret, a la de la Llei Òmnibus la setmana que ve.

L’ampliació de les instal.lacions del centre Rafel Nadal no és l’únic punt que divideix els socis. IB3 Ràdio va avançar fa uns mesos que el club es promocionava a través de portals turístics, quan no tenia aquest ús. Aleshores els gestors van negar que s’utilitzés com un hotel i al·legaren errades en la comercialització de la residència que té l’acadèmia. La conseqüència va ser la retirada dels anuncis als portals turístics. Ara, però, una vegada aprovada la llei, el centre de tecnificació podrà acollir, per normativa, turistes que vulguin practicar aquest esport. Un fet que desagrada la diputada de Més, Joana Aina Campomar. “No ho compartim. Que sigui aquest urbanisme a la carta la manera de regular aquest interès, aquest ús turístic esportiu del centre. Per això hi hem votat en contra”.

 

El PSOE es defensa

El Partit Socialista, en canvi, defensa l’interès general de l’esmena del PP a la qual ha donat suport. El diputat Damià Borràs ha explicat que, gràcies a aquesta passa, el Consell de Mallorca podrà construir una rotonda i millorar els accessos al centre de tecnificació, actualment col·lapsats i perillosos. L’obra, que afectarà també algunes instal·lacions municipals, no costarà ni un euro als ciutadans, ja que, segons el PSOE, les pagarà la família del tenista que, a més, haurà de compensar també econòmicament el consistori manacorí pel reconeixement d’alguns espais de l’acadèmia com a zones verdes. “No és un xec en blanc. És intentar ordenar la zona, millorar la qualitat de l’oferta del centre de tecnificació i les compensacions econòmiques a l’ajuntament de Manacor“, insisteix Borràs.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Presidència justifica que Armengol va sortir del bar “al voltant de la 1 de la matinada”

La presidència lamenta els fets succeïts i diu que s'ha fet una utilització amb finalitats partidistes

Les Balears han traspassat avui la presidència de l’Euroregió a Occitània

El director de l'Euroregió assegura que la presidència de les Illes ha estat un èxit a tots els nivells

El PP exigeix la dimissió d’Armengol per estar a un bar de matinada

El propietari del bar que la policia va clausurar per  incomplir amb l'horari de tancament assegura que la presidenta del...

Francisca Teixidor assumeix el càrrec de directora insular d’ordenació turística de Menorca

Substitueix Elena Costa, nova gerent de la Fundació Foment del Turisme de l'illa