política

El PSIB demana al Govern més ajudes per a les persones a l’atur a causa de la pandèmia

El diputat socialista, Enric Casanova, ha demanat que s'augmentin les inversions en polítiques actives i es faciliti la contractació 

El diputat socialista Enric Casanova


El Grup Parlamentari Socialista ha registrat al Parlament una iniciativa per instar al Govern a reforçar la convocatòria de línies de subvencions per a la contractació directa, per part de les administracions, de persones que hagin perdut la feina a conseqüència de la crisi sanitària.

En un comunicat, el diputat socialista Enric Casanova ha subratllat que la pandèmia ha abocat a molts treballadors a una situació sobrevinguda d’atur i la intenció és facilitar que les famílies puguin disposar d’ingressos.

Tal com ha explicat Casanova, si bé els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) han possibilitat que moltes famílies hagin pogut mantenir els ingressos gràcies a la conservació dels llocs de treball, és necessari que, de manera complementària, s’implementin polítiques actives per recuperar l’ocupabilitat d’aquest grup de treballadors, que han vist com les seves perspectives s’han vist reduïdes.

La iniciativa també demana al Govern d’Espanya que augmenti la inversió en polítiques actives i faciliti la contractació de persones en situació d’atur i vulnerabilitat social i laboral per part de les administracions locals. Precisament, ha recordat el diputat socialista el Pacte per Balears, en el seu segon eix, posa l’accent en la necessitat de proposar polítiques encaminades a la recuperació de l’ocupació i la reducció de l’atur.

El socialista ha ressaltat la necessitat de no limitar les polítiques únicament a les persones i famílies en una situació de vulnerabilitat més elevada, sinó a un rang més ampli de persones que, si no tenen assegurats els ingressos, es poden veure abocades molt ràpidament a una situació vulnerable.

https://twitter.com/psibpsoe/status/1300004709386932224

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Balears aplicarà la llei estatal de l’habitatge “en tota la seva extensió”

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ho ha explicat en una taula rodona al congrés federal del PSOE

Els dos PSOE s’abracen en el 40 Congrés Federal del partit

Els socialistes de les Balears han arribat a València per defensar diverses ponències relacionades amb la defensa dels drets, feminisme,...

El PP renova les juntes locals i es presenta com la “revolució de la il·lusió” a Palma

La presidenta Margalida Prohens ha dit que "és una gran notícia pel partit i pels palmesans i palmesanes" que, segons...