política

El PSIB durà una moció als ajuntaments per “crear debat” sobre el Pla Territorial de Mallorca


Els socialistes volen que els ajuntaments participin en la millora del Pla Territorial de Mallorca (PTI), que el Consell insular ha modificat de manera inicial i que ara és en fase d’al·legacions. Per això, presentaran una iniciativa a tots els consistoris durant el mes de gener.

El secretari tècnic de Territori, Eduard Soriano, ha defensat que la proposta inicial que ja s’ha aprovat en ple i que modifica la de 2004 regula només el sòl urbà i no el rústic. Els socialistes diuen que la nova regulació donarà una major seguretat jurídica a l’urbanisme.

Tot i que no s’hagi tocat el sòl rústic de manera expressa, els socialistes de Mallorca defensen que d’alguna manera es contribueix a incrementar-lo perquè 700 hectàrees deixaran de ser urbanitzables.

En canvi, Terraferida critica que el nou PTI no proposa una sola mesura de contenció urbanística en sòl rústic i que, per tant, aquest continuarà patint l’elevada pressió que té actualment.

Els ecologistes calculen que encara s’hi poden construir 40.000 places més, amb un creixement del 18%. La construcció dins sòl rústic ja té 55.000 habitatges edificats. Segons Terraferida, la reforma del PTI renuncia a frenar aquest procés que expulsa, diuen, l’agricultura, empobreix la biodiversitat i destrossa el paisatge. Jaume Adrover, portaveu, creu que per la institució insular el sòl rústic és un tabú.

En canvi, els ecologistes sí que posen en valor la reclassificació d’alguns sòls urbans a rústics i la rebaixa del creixement al 3,2%, dues passes positives de la reforma.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Pacte entre el Govern i Ciutadans per regular els albergs juvenils

Els grups del Pacte han acceptat avui una esmena de Ciutadans que permetrà fixar un nombre màxim de places

Cinc partits polítics aporten propostes per “Saber gestionar l’èxit” de Menorca

El Cercle d'Economia organitza un debat sobre el model turístic de l'illa

Els taxistes consideren “insuficient” la pujada de les tarifes que aplicarà el Consell d’Eivissa

El nou decret prohibeix cobrar l'equipatge i superar els 110 quilòmetres per hora

El comitè local d’El Pi a Consell abandona el partit perquè no s’hi sent “representat”

Els membres consideren que la formació política "ha quedat tristament ancorada en el passat"