X

El PSIB exigeix la destitució d’Antonio Gómez com a responsable de la indemnització per Muleta

La diputada socialista Mercedes Garrido l'acusa de beneficiar Kühn amb la construcció de la urbanització, malgrat els informes contraris de l'Ajuntament de Sóller i el Consell de Mallorca, governats pel PP el 2013

07/03/2024

El PSIB exigeix la destitució d’Antonio Gómez com a responsable de la indemnització per Muleta

Imatge d'arxiu de l'exvicepresident del PP Antonio Gómez.

El PSIB-PSOE ha exigit a la presidenta del Govern, Marga Prohens, que faci cessar l’exbatle d’Escorca i actual assessor de l’Executiu Antonio Gómez en considerar-lo responsable de la indemnització de 96 milions d’euros que l’Executiu haurà de pagar per impedir la urbanització de Muleta II. La diputada autonòmica socialista Mercedes Garrido considera a Gómez el “culpable de regalar a l’empresari Matthias Kühn la possibilitat de construir a Muleta II”, en el Port de Sóller, quan Gómez era vicepresident del Govern.

Garrido ha assegurat que “és el PP qui ha de demanar perdó i ha de fer-ho” destituint Antonio Gómez com a causant d’un acord quan era vicepresident de l’Executiu presidit per José Ramón Bauzá. Els socialistes acusen Gómez de beneficiar Kühn amb la construcció de Muleta II, malgrat els informes contraris de l’Ajuntament de Sóller, governat aleshores per Carlos Simarro (PP), i també del Departament de Territori del Consell de Mallorca, “també del PP”. A més, Garrido ha recordat que el Govern socialista de Francesc Antich va desclassificar el 2008 els terrenys de la urbanització Muleta II, propietat de l’empresari alemany.

L’origen del problema, ha relatat Garrido, se situa l’any 2013 quan l’Executiu de José Ramón Bauzá va acordar amb Matthias Kühn la requalificació de Muleta II com a sòl urbà a canvi de retirar un litigi judicial iniciat per l’empresari contra la desclassificació aprovada pel Govern socialista anterior. Per a Garrido, la sentència demostra que hi ha dues maneres de mirar el territori: “La del PP, que cada vegada que pot el destrueix, i el model de l’esquerra, que intenta protegir-lo i conservar-lo”.

A més, ha assenyalat que ara el Govern “haurà d’aclarir com i a qui pagarà la indemnització, perquè avui dia els terrenys de Muleta II són propietat de la Sareb, no de Kühn, ja que es va executar una hipoteca que hi havia sobre aquests terrenys”. La diputada socialista ha alertat també que aquesta sentència no hauria de comprometre el pressupost de la comunitat autònoma i ha sostingut que “la presidenta era conscient que aquest plet estava en marxa”.

Notícies relacionades >

07/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris