X

El PSIB i Més per Mallorca renoven cúpules aquest cap de setmana

Armengol serà reelegida secretària general dels socialistes i Apesteguia, coordinador ecosobiranista

26/11/2021

El PSIB i Més per Mallorca renoven cúpules aquest cap de setmana

Cap de setmana agitat des del punt de vista polític perquè tant el partit socialista com Més per Mallorca celebren aquests dies els congressos a través del quals renovaran les seves direccions… A priori, els líders que en sortiran elegits ja se saben… El lideratge de Francina Armengol en el PSIB és inqüestionable i diumenge sortirà reelegida com a secretària general. Ho farà amb l’absència de Pedro Sánchez…El president del govern espanyol ha preferit assistir a la clausura del congrés del partit socialista de Castella i Lleó i no trepitjarà la fàbrica Ramis d’Inca, on el PSIB celebra entre dissabte i diumenge el catorzè congrés del partit. En substitució vendrà el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, que inaugurarà la trobada. La clausura anirà a càrrec del secretari d’organització del PSOE, Santos Cerdán. També hi seran presents als col·loquis el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig i el secretari del PSC, Salvador illa.
Els socialistes fixen el congrés com l’instrument que marcarà l’agenda política no només fins el 2023, any electoral, si no durant la pròxima dècada, fins el 2030. Tot, segons el portaveu del partit, Cosme Bonet en un marc d’absoluta unitat interna.

Qui també vol donar una imatge d’unitat interna és Més per Mallorca, que ha aconseguit arribar a l’Assemblea  amb una candidatura única per liderar el partit. Si bé en un principi apuntaven que una dona havia d’assumir la coordinació del partit en substitució d’Antoni Noguera, al final no serà així i els dos vencedors de les primàries que van resultar elegits caps de llista pel Parlament i pel Consell insular en les pròximes eleccions, han arribat a un acord per liderar el partit. Així, la llista única estableix una bicefàlia en la qual, Lluís Apesteguia, serà el nou coordinador de Més per Mallorca i es crea un nou càrrec de secretari general que assumirà Jaume Alzamora.

La nova direcció, que sortirà elegida aquest dissabte, vota 9 integrants. Apesteguia i Alzamora estaran acompanyats de 7 dones. Marta Carrió serà la portaveu i Maria Ramon, qui va ser rival d’Apesteguia a les primàries per encapçalar la llista al Parlament, serà secretària de Territorial. Ara s’haurà de veure quin és el suport de les bases a aquesta candidatura i el grau de participació en la cinquena Assemblea de la formació.

26/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris