X

El PSIB insisteix al PP que negociï amb altres partits els pressupostos

Iago Negueruela ha qualificat el moment de "caos" i ha afirmat que mai no hi havia hagut tantes esmenes rebutjades

14/12/2023

El PSIB insisteix al PP que negociï amb altres partits els pressupostos

Un moment de la compareixença d'Iago Negueruela. / Europa Press.

El portaveu del PSIB en el Parlament, Iago Negueruela, ha insistit aquest dijous al PP que negociï amb altres partits per tirar endavant els pressupostos perquè el que succeeix “no és normal”. “En vuit anys mai no es va votar en contra de l’articulat, mai no hem vist tantes esmenes rebutjades del partit del Govern”, ha advertit Negueruela, en relació amb el desenvolupament de la Comissió d’Hisenda, marcada pel pols entre el PP i Vox.

En una roda de premsa al Parlament avui matí, Negueruela ha censurat que, malgrat aquest escenari, el PP no ha contactat amb ells. “El PP va dir que ja ens cridaria si ho considerava, crec que ha pensat que millor no”, ha declarat el diputat socialista. El PSIB ha retret al Govern el “caos” de la tramitació dels pressupostos autonòmics de 2024 per la falta d’acord entre el PP i Vox; i ha lamentat que el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, “penàs que tenia un acord, una altra vegada”.

Negueruela ha reiterat al PP que no “accepti el xantatge de Vox”, pel que fa a la dotació pressupostària de 20 milions d’euros per a l’aplicació de la lliure elecció de llengua i l’eliminació de les subvencions als agents socials, fet que, a parer seu, suposa un “atac” a la pau educativa i social. El representant del PSIB en el Parlament ha estat acompanyat per la portaveu del partit a l’Ajuntament de Palma, Rosario Sánchez, qui ha censurat que Vox tengui “segrestats” els pressupostos de Balears i que, en els comptes públics autonòmics, les inversions a Palma no aconsegueixin el 16%, que està recollit en la Llei de capitalitat, ha indicat Sánchez.

14/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris