X

El PSIB-PSOE lidera la creació de protocols per fer front a les agressions sexuals a dones en l’àmbit nocturn

Els socialistes presenten una iniciativa per prevenir les situacions de submissió química i agressions sexuals i actuar-hi

30/09/2023

El PSIB-PSOE lidera la creació de protocols per fer front a les agressions sexuals a dones en l’àmbit nocturn

Redacció

El PSIB-PSOE reitera el seu compromís amb la igualtat i la protecció de les dones i lidera una iniciativa aprovada a la Comissió d’Afers Socials del Parlament sobre la creació de mesures i protocols per fer front a les situacions de submissió química o agressions sexuals a dones en l’àmbit nocturn.

Els socialistes han impulsat, per tal de treballar juntament amb la Patronal d’Oci i Hotelera, la creació de mesures concretes per actuar en situacions de violència sexual, com les que han tingut lloc aquest estiu a les nostres illes i que han tingut un gran impacte internacional, i prevenir-les.

Una altra de les principals mesures aprovades és la prevenció i la informació a turistes perquè coneguin els seus drets i els recursos disponibles en cas de patir una agressió sexual i, alhora, conscienciar de les conseqüències penals als agressors.

Amb l’aprovació de la iniciativa de la diputada socialista Silvia Cano, també s’insta el Govern a tractar la coeducació en els centres educatius per treballar l’educació sexual, el consentiment i la preocupació per la cultura de la violació que es perpetua entre les i els adolescents amb el consum de pornografia.

Per tal de continuar vetllant per la seguretat de les dones en les festes patronals, una altra de les propostes és en relació amb la formació del cos de Policia Local i la millora dels protocols. També s’ha aprovat impulsar, com més aviat millor, els centres de crisi 24 hores per atendre les víctimes d’agressions sexuals.

30/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris