X

El PSIB sol·licita suprimir la petició de Vox de citar Begoña Gómez en la comissió d’investigació al Parlament

Els socialistes també avisen que punts dels plans de feina del PP i Vox presentats a la comissió són inconstitucionals i demana també eliminar-los

30/04/2024

El PSIB sol·licita suprimir la petició de Vox de citar Begoña Gómez en la comissió d’investigació al Parlament

Imatge de la reunió de la mesa de la comissió d'investigació el dijous passat.

Dues cites destacades a l’agenda parlamentària d’avui dimarts. La comissió d’investigació sobre el cas mascaretes es reuneix avui a les 15.00 hores en què aprovaran previsiblement el pla de feina en el qual es confirmarà la llista de persones que s’hi citaran per declarar. En aquest punt hi podria haver discrepàncies entre PP i Vox. De fet, el partit d’Abascal ha presentat una llista de 50 persones, la més llarga de totes, entre les quals figura Begoña Gómez, la dona del president del Govern espanyol. Cosa que el PSIB rebutja i és per això que ha demanat una reunió urgent amb la mesa de la comissió.

Ara bé, el nom de l’expresidenta del Govern i actual presidenta del Congrés, Francina Armengol; l’exdirector de l’IB-Salut Juli Fuster i l’actual, Javier Ureña, juntament amb el de l’exministre José Ábalos i Koldo García, entre altres, apareixen a gairebé totes les peticions. Amb aquests no hi ha divisió d’opinions. Un dels desacords és en la petició de compareixença de la presidenta Marga Prohens, que demanen PSOE, Més i Vox. Amb aquest escenari, però, Més per Menorca s’ha mostrat disposat a arribar a acords tot i que no entén el perquè no s’ha demanat la compareixença d’algunes persones.

No serà fins dia 14 de maig que tendran lloc les primeres declaracions. La comissió celebrarà sis sessions a la setmana entre el maig i el juny. Se’n faran dues els dimarts horabaixa i quatre els divendres en horari de matí i horabaixa. A més, no descarten habilitar els dilluns i dissabtes si fes falta. A més, tot apunta que les citacions seran amb el format pregunta – resposta.

Sessió de control

Abans de la comissió, el Parlament acull, com cada dimarts, el ple, que començarà a les 10 del matí. La legalització de les piscines en sòl rústic, el preu dels lloguers, les millores laborals, el turisme i el pla pilot de lliure elecció de llengua tornaran a ser protagonistes a la sessió de control al Govern.

També es debatrà la convalidació o derogació del decret llei pel qual es regulen determinats aspectes de l’activitat sanitària urgent i emergent a les Illes Balears. A més es presentaran tres proposicions no de llei. Dues presentades pel grup parlamentari popular. Una relativa a aconseguir l’equiparació salarial de les forces i cossos de seguretat de l’Estat amb els cossos policials i l’altra, al rebuig de la prohibició dels vols aeris curts. I una altra proposició no de llei presentada pels socialistes sobre la continuïtat de les activitats nàutiques de caràcter esportiu i recreatiu i dels clubs nàutics.

Així mateix, hi haurà la moció de Més per Menorca en relació amb el viatge de la presidenta Marga Prohens a Sevilla per la final de la Copa del Rei del Mallorca.

30/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris