X

El psiquiatre Carles Recasens promet el càrrec com a nou president del Col·legi Oficial de Metges de les Balears

Recasens alerta de la manca de metges i la sobresaturació dels professionals d'Atenció Primària

21/10/2022

El psiquiatre Carles Recasens promet el càrrec com a nou president del Col·legi Oficial de Metges de les Balears

Maria Bel Fernández Comas

El nou president del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears, Carles Recasens, ha promès aquest divendres el seu càrrec. En un acte protocol·lari a la seu del Comib, el metge psiquiatre ha recollit les credencials de la mà de l’anterior president, José Manuel Valverde.

Recasens i tota la nova junta directiva ja fa dos mesos que fan feina per traslladar les seves reivindicacions a l’administració. Durant 4 anys, expliquen, hauran de fer front a diversos reptes com la manca de metges, la precarietat i la sobresaturació. Una situació que afecta especialment als professionals d’Atenció Primària.

A escala nacional, el Consell General de Col·legis de Metges d’Espanya alerta de les jubilacions massives en els pròxims cinc anys. El seu president, Tomás Cobo, afirma que la meitat dels professionals tenen símptomes del “treballador cremat” i quasi el 40% dels metges es jubilaria si pogués, la qual cosa considera “patètic”. Cobo assegura que per fer front a les jubilacions s’haurà de fer un estudi demogràfic per saber on i quins metges especialistes faran falta en els pròxims anys.

21/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris