X

El PSOE de Manacor no entén la pèrdua de confiança que al·lega MÉS-Esquerra

Els socialistes se senten decebuts per haver estat exclosos del repartiment de les àrees de govern

24/06/2023

El PSOE de Manacor no entén la pèrdua de confiança que al·lega MÉS-Esquerra

Els membres del Comitè Executiu del PSIB-PSOE de Manacor no veuen clar com després de 9 reunions amb MÉS-Esquerra i haver votat a favor dissabte passat en la sessió d’investidura com a batle a Miquel Oliver, aquest fa dos dies els ha comunicat per telèfon que hi ha perdut la confiança, però deixant la porta oberta per entrar al govern municipal més tard i col·laborar en coses concretes. Els socialistes repten els ecosobiranistes que expliquin obertament quins són els motius que tenen per voler governar en minoria de nou regidors i no revalidar el mandat passat en què governaren plegats.

La secretària general de l’Agrupació Socialista de Manacor, Núria Hinojosa, ha deixat clar que renunciaren a compartir la batlia i que han demanat la presidència de l’empresa pública de Serveis Municipal SAM després d’haver tengut la vicepresidència els darrers 4 anys, però sense exigències ni línies vermelles.

L’esquerra dividida

Els socialistes manacorins volen entrar al Govern municipal, que repeteixen una vegada i una altra, és el que ha demanat el poble i desitgen fer-ho com més aviat millor. Creuen que un pacte en minoria de 9, comptant els 7 de MÉS-Esquerra i els 2 de l’Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC) i el grup Silloters i Simpatitzants (SYS), de 21 no és el que han votat els ciutadans. No entenen, tampoc, que si els números donen per un govern progressista ampli de 13 regidors, si s’hi afegeixen els 4 socialistes i no han de negociar a cada ple els temes que es volen aprovar, no es faci ja. No preveuen estar a l’oposició.

Per la seva banda, Amanda Fernández, diputada, i membre de l’equip negociador de l’Agrupació Socialista de Manacor, ha manifestat que “Manacor és un dels pocs llocs on la dreta i l’extrema dreta no ha pogut tombar l’esquerra i la ciutadania ens ha demanat continuïtat i transformació de la realitat i ara no els podem fallar; per això, hem de treballar amb el batle Miquel Oliver i fer-ho tots junts des de l’equip de govern”.

Això, just l’endemà d’haver-se repartit, MÉS-Esquerra i els independents d’AIPC-SyS, les cinc grans àrees de govern i quatre delegacions especials en el nou organigrama municipal. Destaca que el batle Oliver es queda amb Urbanisme, que el mandat passat estava en mans de la mateixa socialista Núria Hinojosa, Antònia Llodrà amb Economia i Hisenda o Sebastià Llodrà amb Medi Ambient, Interior i Mobilitat.

24/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT