X

El PSOE guanya les eleccions a Mallorca però el PP és la segona força a 23 municipis de l’illa

Criden l'atenció els casos de Vilafranca, on ha guanyat Unides Podem tot i no tenir-hi representació, i el d'Inca, on VOX desbanca el PP com a segona força

11/11/2019

El PSOE guanya les eleccions a Mallorca però el PP és la segona força a 23 municipis de l’illa

L’escenari que han deixat aquestes noves eleccions generals, en el cas de Mallorca, és molt diferent del 28 d’abril. El PSIB-PSOE guanya les eleccions, però el PP ha estat la força més votada a 23 municipis de l’illa.  I en uns altres quatre, qui ha guanyat és Unides Podem., com en el cas de Vilafranca de Bonany. La formació, que ni tan sols té grup propi a l’Ajuntament, aconsegueix per primera vegada imposar-se al Partit Popular, que no havia perdut mai unes eleccions generals en aquest municipi. Tot i això, el resultat ha estat molt ajustat, per només vuit vots. En canvi, al Senat, la candidata del PP Maria Salom ha estat la més votada a Vila.

El PSIB-PSOE ha guanyat les eleccions a 26 municipis de Mallorca. És el cas d’Inca, on els socialistes assoleixen el 26 per cent dels vots. La sorpresa ha arribat aquí amb Vox, que aconsegueix fer el sorpasso al PP i convertir-se en segona força política amb prop de 3.000 vots.

El Partit Popular recupera places com Felanitx, on els socialistes havien guanyat les eleccions el dia 28 d’abril. Aquest 10-N, s’han girat les tornes, i el PP s’imposa en aquest municipi, amb 1.000 de diferència respecte del PSIB-PSOE. Podem, en canvi, queda relegada a quarta força política per darrere de Vox.

11/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris