política

El PSOE guanyaria a totes les autonomies, excepte Cantàbria i Navarra, segons el CIS

Així es desprèn del baròmetre preelectoral realitzat entre els dies 21 de març i 23 d'abril

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, en una imatge d'arxiu.


El PSOE consolidaria el seu avantatge sobre el PP en les eleccions autonòmiques del 26 de maig al ser la força més votada en 10 de les 12 comunitats autònomes en què se celebren els comicis, totes excepte Cantàbria i Navarra, incloses algunes que governa el PP, com Madrid i Castella i Lleó.

Així es desprèn del baròmetre preelectoral del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), realitzat entre els dies 21 de març i 23 d’abril, segons el qual a Cantàbria continuaria sent primera força el Partit Regionalista de Miguel Ángel Revilla, que conservaria el lideratge, i a Navarra, on la victòria seria per a Navarresa Suma (la coalició de PP, Cs i UPN) per davant de Geroa Bai, que ara lidera el govern de la comunitat foral.

El CIS atorga al PSOE la victòria a l’Aragó, Astúries, les Canaries (on governa ara Coalició Canària) i Castella i Lleó, comunitat en la qual els socialistes superarien en suports al PP de Juan Vicente Herrera. A més, també serien primera força a les Balears, Castella-la Manxa; Madrid -ara sota el govern del popular Pedro Rollán-; Extremadura, la Rioja -controlada pel PP en aquest moment- i Múrcia, actualment també governada pels populars.

D’aquesta forma, el PSOE seria el partit amb més suport en cinc comunitats que ara governen altres partits, quatre d’elles estan governades pel PP i una per Coalició Canària.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

CCOO demana el vot per als partits d’esquerres

El sindicat assegura que romp la seva "autonomia" política per la irrupció de l'extrema dreta

Preocupació dels ajuntaments balears pels retards de Demarcació de Costes

"Hi ha bona voluntat però és un calvari poder aconseguir autoritzacions", segons el batle d'Alcúdia, Antoni Mir

El Consell de Menorca demana un préstec d’11M€ per liquidar el deute pendent amb Cesgarden

El ple ratificat el conveni amb el Govern que resol el problema de les bestretes