X

El PSOE impugna la candidatura d’Ayuso per incloure a Toni Cantó, empadronat fora de termini

Fins al 17 de març de 2021 Cantó era veí i resident de la Comunitat Valenciana

02/04/2021

El PSOE impugna la candidatura d’Ayuso per incloure a Toni Cantó, empadronat fora de termini

El PSOE de Madrid ha registrat aquest divendres una denúncia davant la Junta Electoral Provincial de Madrid en la qual impugna la candidatura del Partit Popular a les eleccions madrilenyes del proper 4 de maig, per incloure a Toni Cantó com a ‘número 5’ de la llista encapçalada per Isabel Díaz Ayuso quan es va empadronar fora de temps per a poder participar-hi, segons informa Europa Press.

A la denúncia s’exposa que la condició d’empadronament en un municipi de la Comunitat de Madrid, que atorga la condició d’elector i elegible, “no s’hauria produït, no només abans de l’1 de gener del 2021, sinó una vegada convocades les eleccions després de l’11 de març de 2021”. “Cantó posseïa la condició política de valencià, exercint els drets polítics d’aquesta condició, com a representant dels valencians, derivada del seu veïnatge administratiu en aquella comunitat, conforme a l’article 3 de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana (EACV). Fins al 17 de març de 2021 Cantó era veí i resident de la Comunitat Valenciana, i consegüentment elector i elegible en aquesta, fins a tal punt que era representant públic dels electors valencians en la Corts autonòmiques”, expliquen.

A més, els socialistes ho consideren inelegible ja que en el que es disposa en l’article 67 de la Constitució Espanyola es declara expressament que “ningú podrà ser membre de les dues Cambres
simultàniament, ni acumular l’acta d’una Assemblea de Comunitat Autònoma amb la de Diputat al Congrés”.

02/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT