societat

El punt i final al glamur de la nit palmesana

Tito's, que va obrir l'any 1923 i va ser un símbol internacional de la nit palmesana, tanca definitivament les portes al passeig Marítim de Palma

El+punt+i+final+al+glamur+de+la+nit+palmesana

Per la principal sala de festes de Palma, hi passaven estrelles de tot el món: Charles Aznavour, Tom Jones, Marlene Dietrich o Ray Charles. Així era Tito’s. Un local que va marcar una època de plena ebullició al Terreno.

Barbarela, Tagomago, Sargent Peppers, La Polilla o el Zhivago. Eren altres noms, ja esborrats, que omplien de festa la barriada del Llevant palmesà. Una zona que, anys abans, es va omplir de poetes, escriptors i pintors que cercaven aïllar-se del món i gaudir del silenci per crear.

Però aquella pau es va esvair a l’entorn de la plaça de Gomila, d’aquell Tito’s amb el qual Palma va erigir-se en símbol internacional. La darrera gran reforma de Tito’s va ser el 1985, quan va traslladar l’entrada al passeig Marítim. I aquesta porta, per on abans entraven les estrelles, va convertir-se en la sortida d’emergències. I no va ser l’únic canvi.

Al principi, en aquella sala de festes només s’hi podria entrar amb vestit i corbata… Però als anys 2000, va acabar amb molt poca roba. Palma ja no era la capital europea de la festa. Ni de les celebritats.

Hi havia nous locals, com ara Pachá, ara abandonat. O el Cultura Club, també tancat, per als amants de l’indie. Però el declivi del passeig Marítim es va accelerar amb les botellades… i la crisi econòmica.

Ara és una altra crisi la que es desfà d’una sala de festes que no arribarà a complir un segle. Han estat 98 anys d’història per a Tito’s. El punt i final al glamur de la nit palmesana.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Doctor José Reyes: “El càncer de pell és un dels més freqüents a Balears”

El vicepresident de l'Associació Espanyola contra el Càncer ha explicat que a les illes es detecten 125 casos de melanoma...

Es compleixen 4 mesos del darrer contagi a una residència de gent gran de les Balears

La gent gran va ser el grup prioritari de la campanya de vacunació

L’activista Olivia Mandle presenta un invent casolà per recollir microplàstics de l’aigua

Amb només 14 anys ha anat al Senat a demanar la prohibició de delfinaris a Espanya

L’ objectiu de la setmana que ve: 20 mil dosis diàries de vacunes contra la Covid

Les persones nascudes entre el 1952 i el 1986 poden demanar cita per vacunar-se al web citavacunacovid.ibsalut.es. En una entrevista...