Les associacions que rebutjen l'ampliació del parc demanen als polítics que reconsiderin el projecte
El reconeixement de la pedra en sec com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat ha de fer replantejar el projecte d’ampliació del parc solar de Son Salomó. Així ho constaten les diferents entitats defensores del paisatge de Punta Nati, on s’ubica el parc. La decisió de la UNESCO ha suposat una aval i una distinció arreu del món d’aquesta tècnica constructiva que té una important presència a la zona. Des de l’Associació d’Amics de Punta Nati defensen que convertir-se en patrimoni de la humanitat avala la seva defensa del territori. Carmela Sánchez critica que la manca de projectes d’energia renovable hagi convertit Son Salomó en la punta de llança.
La seva proposta és que l’ampliació es limiti a 30 hectàrees, quan la proposta és de més de 100. L’antra entitat que s’ha oposat a aquest projecte és la Societat Arqueològica Martí i Bella. El seu president, Ángel Roca, demana als polítics que reconsiderin l’ampliació.
La UNESCO ha pres la decisió en un acte celebrat a Illa Maurici, gràcies a la candidatura presentada per Xipre i Grècia, iniciativa a la qual s’ha sumat Espanya, entre d’altres països europeus.
L'especialista havia quedat accidentat a 30 m de fondària