política

El Règim especial balear serà una realitat el 2019

La presidenta Armengol torna de la reunió amb Pedro Sánchez sense data concreta


Dues hores s’ha perllongat la primera trobada formal entre Pedro Sánchez i Francina Armengol a La Moncloa. La cap de l’executiu torna de Madrid satisfeta, però sense haver pogut aconseguir el compromís del president del govern central que el nou Règim especial balear es tancarà aquest mes de novembre, com estava previst.

Sánchez, però, ha confirmat a la presidenta que està disposat a agilitzar la tramitació perquè sigui una realitat el 2019. De fet, no es decarta la figura del decret llei, si és necessari, per fer-ho possible. El REB ha estat un dels temes centrals de la reunió. Una reunió en què també s’ha parlat d’habitatge, mobilitat, transició energètica i finançament.

A través del seu compte de twitter, el president del govern, Pedro Sánchez, ha volgut fer públic el seu compromís de dur al Congrés el nou règim especial per a l’arxipèlag i també d’impulsar les inversions necessàries perquè les illes estiguin a la mitjana. No ha estat possible, però, tancar una data definitiva ni tampoc la inclusió d’un fons d’insularitat, inicialment de 400 milions, que preveia la proposta de l’executiu.

Sí que hi haurà avantatges fiscals específics per a les empreses. Es blinda el 75% de descompte per al transport i s’inclouran a càrrec dels pressuposts estatals les inversions per situar la comunitat a la mitjana per càpita territorialitzada.

També s’ha pactat impulsar dos convenis: un per a la millora de les inversions en matèria de transport ferroviari, i l’altre, sobre el cicle de l’aigua. Un altre compromís ha estat el d’agilitar la instal·lació del nou cable elèctric amb Menorca o la possibilitat de col·laborar per fer possible la construcció d’habitatges socials a Son Busquets.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La llista dels sous dels batles i consellers de les Balears

Els batles de Valldemossa, Porreres i Consell són els que manco van cobrar pel seu càrrec durant el 2020. La...

Balears aplicarà la llei estatal de l’habitatge “en tota la seva extensió”

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ho ha explicat en una taula rodona al congrés federal del PSOE