X

El registre de clients als bars haurà de complir amb la llei de protecció de dades

Els restauradors coincideixen que dur a terme el registre suposarà un sobreesforç important, fins i tot alguns pronostiquen una davallada de clients

20/11/2020

El registre de clients als bars haurà de complir amb la llei de protecció de dades

La mesura ha estat acordada entre el Govern i els sindicats per controlar els contagis. Consistirà en elaborar un registre dels clients que consumeixen a l’interior dels locals amb l’objectiu de rastrejar amb més rapidesa, en cas de detectar-hi un positiu. Encara no se sap quines dades es demanaran als clients, però una possibilitat seria sol·licitar el nom i el número de telèfon. 

Els juristes asseguren que aquest llistat haurà de complir amb la llei de protecció de dades i que haurà de recollir només la informació estrictament necessària. Matisen que, si la quarantena dura 10 dies, no caldria conservar les dades un mes.

Entre els restauradors, hi ha diversitat d’opinions sobre la nova mesura. Tot i que alguns creuen que pot ser efectiva i necessària, tots coincideixen que dur a terme el registre suposarà un sobreesforç important, fins i tot alguns pronostiquen una davallada de clients. “Cada vegada que hi ha hagut mesures, cada vegada mos baixa la clientela. I si un client ha de venir a fer un cafè o una cervesa i ha de deixar dades, doncs serà un cacao”, assegura Pep Rubí, restaurador.

Entre els clients, n’hi ha que veuen amb bons ulls la mesura, tot i que preocupa la pèrdua de privacitat.

Sobre la instal·lació de sistemes de purificació de l’aire i mesuradors de CO2, els restauradors no mostren reticències, sempre que no els suposi una gran despesa.

 

20/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris